Quantcast
Βόζεμπεργκ στον Realfm 97,8: Ο κ. Τσίπρας δημιούργησε προσδοκίες για τις συντάξεις, αλλά όταν ρωτήθηκε για το θέμα κόμπιασε - enikonomia.gr
share

Βόζεμπεργκ στον Realfm 97,8: Ο κ. Τσίπρας δημιούργησε προσδοκίες για τις συντάξεις, αλλά όταν ρωτήθηκε για το θέμα κόμπιασε

δημοσιεύτηκε:

«Ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι απαρέσκει στην έννοια παροχολογία, δεν του αρέσει. Παρά ταύτα εκείνος και η κυβέρνησή του καλλιέργησε την προσδοκία για τις συντάξεις, σαν να φαινόταν ότι είχε συμφωνήσει να αναστείλει ή να καταργήσει το μέτρο. Κάτι τέτοιο όμως δεν όχι μόνο δεν προέκυψε αλλά θα είδατε ότι υπήρξε μια δυσκολία στον Πρωθυπουργό να απαντήσει. Ενώ δεν του λείπει η ευφράδεια δυσκολευόταν, κόμπιαζε. Σε ό,τι αφορά στα άλλα μέτρα, η κριτική που ασκείται είναι ότι εξαγγέλθηκαν μέτρα τα οποία προφανώς δεν μπορεί να βεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι μπορεί να τα εφαρμόσει» ανέφερε η Ελίζα Βόζεμπεργκ μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Βασίλη Λυριτζή.

«Η επιβάρυνση της οικονομίας από το 2015 οφείλεται στην κυβέρνηση Τσίπρα. Το τέταρτο μνημόνιο που λέμε εμείς είναι καινούργιο» πρόσθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ διερωτήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις ελαφρύνσεις που εξήγγειλε;»

«Ο ακριβός δανεισμός επηρεάζει τον δανεισμό των επιχειρήσεων και επομένως ασφυκτιούν οι πυλώνες της οικονομίας. Πώς μπορεί ο κ. Τσίπρας να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο; Σας θυμίζω ότι πέρυσι είχε προβλεφθεί ανάπτυξη 2,7% και τελικά ήταν 1,4%. Αν δεν είχε όλη αυτή την οικονομική επιβάρυνση των τελευταίων ετών η χώρα, η ανάπτυξη θα είχε προχωρήσει» είπε η κ. Βόζεμπεργκ.

«Δεν υπήρξε στο παρελθόν πιο πρόθυμη κυβέρνηση γι αυτό και την στηρίζουν οι εταίροι. Και γιατί να μην την στηρίζουν; Κινδυνεύουν τα χρήματά τους;» διερωτήθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Αναμφίβολα οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης έχουν τις ευθύνες τους, για τα Μνημόνια. Η ουσία είναι ότι στον οδυνηρό ανήφορο των Μνημονίων είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι το 2014 είχαμε κάνει μια “χειραψία” με την έξοδο από την κρίση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Βόζεμπεργκ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν «επικαλείται καλάθι με παροχές. Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα απόλυτο κοστολογημένο ως προς τα μεγέθη και τους κωδικούς και μια μεγάλη φιλελεύθερη αντίλψηψη. Σας θυμίζω ότι το 2014 αυτά που είχε πει ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ ήταν ένα αφήγημα “μύθος”».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει πει ότι όταν μιλάμε για μείωση κρατικών δαπανών δεν μιλάμε για απολύσεις. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.