Quantcast
Στη Βουλή η αποκάλυψη της Realnews με ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου - enikonomia.gr
share

Στη Βουλή η αποκάλυψη της Realnews με ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου

δημοσιεύτηκε:

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Κοινοβουλευτικές διαστάσεις λαμβάνει η αποκάλυψη την Κυριακή από τηνRealnews με τίτλο “ΕΘΝΙΚΗ» ΠΡΟΚΛΗΣΗ”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της οποίας ο πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης και ο διευθύνων σύμβουλός της Παύλος Μυλωνάς παρήγγειλαν από μια πανάκριβη, καινούργια θωρακισμένη BMW X5, ενώ υπάρχουν ανάλογα παλαιότερα οχήματα στην ιδιοκτησία της ΕΤΕ, σε μια περίοδο που οι πολίτες χάνουν τα σπίτια τους για μικροοφειλές.

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έφερε το θέμα στη Βουλή και με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη τονίζει πως η κίνηση των δύο στελεχών της Εθνικής Τραπέζης συνιστά πρόκληση και ζητά επί της ουσίας την παραίτηση των δύο στελεχών.

“Την ώρα που «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν» οι δυο «golden oldman» ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας έχουν σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews(Κυριακή 9/92018) από ένα ολοκαίνουργιο και υπερπολυτελές αυτοκίνητο εδώ και λίγες ημέρες στη διάθεσή τους. Το εξίσου σημαντικό είναι ότι τα δύο υπερπολυτελή αυτοκίνητα, που η αξία τους υπερβαίνει τα 630.000 ευρώ, παρέλαβε η Εθνική Τράπεζα για λογαριασμό του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της, παρ ότι διέθετε ήδη θωρακισμένα οχήματα, για την ασφαλή μετακίνηση τους όπως αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδο θέμα της η Real News του έγκυρου Νίκου Χατζηνικολάου” αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος.

Καταλήγοντας ο κ. Νικολόπουλος διατυπώνει τρία ερωτήματα προς τους κ.κ. Τσίπρα και Δραγασάκη:

“1.Θα ζητήσετε την παραίτηση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου μετά την πρόκληση του ξιπασμένου νεοπλουτισμού που εξόργισε μετόχους, καταθέτες και φορολογούμενους;

2. Τελούσε στην γνώση σας και συμφωνείτε, εσείς η πολιτική ηγεσία, ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και συνάμα Υπουργός Οικονομίας, με την απόφαση να αγοράσουν δύο υπερπολυτελή αυτοκίνητα, που η αξία τους υπερβαίνει τα 630.000 ευρώ και τα παρέλαβε η Εθνική Τράπεζα για λογαριασμό του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της, καθ’ ην στιγμή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας;

3. Όπως γνωρίζετε ο διορισμός και των δύο στελεχών εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ποια λοιπόν είναι η τοποθέτηση του για τις συγκεκριμένες ενέργειες των εκλεκτών του;”

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ερωτήσεις του κ. Νικολόπουλου κοινοποιήθηκαν και στη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.




Ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ για την αγορά θωρακισμένων αυτοκινήτων από διοίκηση ΕΤΕ


Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αγορά θωρακισμένων αυτοκινήτων από διοίκηση ΕΤΕ


Πηγή: real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.