Quantcast
Φάμελλος στον Realfm 97,8: Σχεδόν το 80% των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, οι πολίτες θα τα δουν υλοποιημένα και ψηφισμένα μέχρι την 1η Ιανουαρίου - enikonomia.gr
share

Φάμελλος στον Realfm 97,8: Σχεδόν το 80% των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, οι πολίτες θα τα δουν υλοποιημένα και ψηφισμένα μέχρι την 1η Ιανουαρίου

δημοσιεύτηκε:

“Ο κ. Ρέγκλινγκ νομίζω ότι τοποθετήθηκε με βάση ακριβώς τα συμφωνηθέντα. Δεν έχουμε καμία διάθεση να σταματήσουμε την πορεία της χώρας προς τα μπροστά, εξάλλου εμμέσως μπορώ να υπενθυμίσω στον κ. Ρέγκλινγκ ότι αυτό το πρόγραμμα που έχει υιοθετηθεί για την Ελλάδα δεν είναι αυτό που είχαν προτείνει οι θεσμοί το 2015, έχει ισχυρά τροποποιηθεί και γι’αυτό πέτυχε με αυτή την κυβέρνηση γιατί είχαμε πολύ συχνά λανθασμένες συνταγές” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εμείς αυτό το συμφωνημένο πρόγραμμα, αυτό με το οποίο έκλεισε το Eurogroup, αυτό υλοποιούμε και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Αυτό είναι το ζήτημα που προκύπτει διότι μέσα στις χθεσινές τοποθετήσεις του κ. Ρέγκλινγκ, προκύπτει η επιβεβαίωση της αισιοδοξίας του, αυτό εγώ έχω κρατήσει, το βλέπω σε πολλούς υπότιτλους, ότι είναι αισιόδοξος μετά τις συναντήσεις που έχει κάνει με την ελληνική κυβέρνηση. Προφανώς όμως τα επίπεδα χρέους είναι υψηλά, ξέραμε ότι μια παράλογη και άδικη πολιτική επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων μας φόρτωσε με τεράστιο χρέος” ανέφερε.

“Για το δικό μας υπουργείο, η όποια ενημέρωση κάνουμε στην ομάδα αυτή των θεσμών, έχει να κάνει αυστηρά και μόνο με ότι έκλεισε στο τέλος της διαπραγμάτευσης στο Eurogroup. Δεν εισάγονται νέα στοιχεία, νέες απαιτήσεις, νέες προτάσεις και είναι αυστηρά απολογιστικό, μια εικόνα της προόδου, πραγμάτων και θεμάτων με τα οποία και εμείς έχουμε συμφωνήσει και έχουμε επιλέξει πολλές φορές. Σας έδωσα ένα παράδειγμα των δασικών χαρτών, αφορούν μεταρρυθμίσεις, ουσιαστικές, εγώ σε αυτή την κατεύθυνση συμφωνούσα αυτές οι μεταρρυθμίσεις που βοηθούν την ανάπτυξη, την κοινωνία και το περιβάλλον εν προκειμένω δεν μπορούν να σταματήσουν και δεν πρέπει να σταματήσουν. Δεν έχω όμως την πληροφόρηση και θεσμικά επίσης πρέπει να σας πω ότι δεν δεχόμαστε και ως χώρα να εισαχθούν νέα ζητήματα, αλλά δεν μπαίνει και τέτοιο ζήτημα σε διαπραγμάτευση” ανέφερε.

“Η επιτήρηση που γίνεται είναι η ίδια με όσες χώρες έχουν εξέλθει, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό. Για να μπούμε στην ουσία των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν θα κάναμε το λάθος, που έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις, να εξαγγείλουμε προγράμματα και ελάφρυνση της ελληνικής κοινωνίας χωρίς να υπάρχουν από τώρα εξασφαλισμένοι πόροι. Σας διαβεβαιώ ότι είναι απόλυτα ποσοτικοποιημένα και εντός του περιθωρίου που είχε το δημοσιονομικό της χώρας μας. Δεν έχει εξαγγείλει κανένα μέτρο που δεν υπάρχει από τώρα η παρακαταθήκη και η βεβαιότητα της αποτελεσματικότητας και της διαθεσιμότητας πόρων. Σχεδόν το 80% των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός θα τα δουν υλοποιημένα και ψηφισμένα μέχρι την 1η Ιανουαρίου οι πολίτες και θα μας κρίνουν επ’ αυτού” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη ΝΔ δήλωσε “έχουν σοβαρότατο πρόβλημα ακροδεξιάς στροφής κατά την άποψή μου, εμάς μας ενδιαφέρει η προγραμματική συζήτηση για την Ελλάδα, να το πω πολύ απλά. Η ΝΔ δεν ήθελε να έρθει η στιγμή που η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα με κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα, διότι μπορούμε να εξαγγείλουμε δικές μας πολιτικές και δεν μπορούν να έχουν τον μπαμπούλα του μνημονίου για συντηρητικές πολιτικές. Χρειάζονταν ξένες πλάτες για να κάνουν μια άδικη πολιτική στην Ελλάδα και τώρα δεν την έχουν, γι’αυτό γίνονται εμπαθείς με αυτό που γίνεται στην Ελλάδα”.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.