Quantcast
Ο διαγκωνισμός των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να αφήσει εκτός της νέας Π.Γ. ιστορικά και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Ο διαγκωνισμός των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να αφήσει εκτός της νέας Π.Γ. ιστορικά και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία θα αναδείξει τη νέα Π.Γ., αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, αν και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν σήμερα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου οργάνου.

Ο προσανατολισμός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλλάξει και η δομή του οργάνου, με τον αριθμό των μελών του να μειώνεται από 29 σε περίπου 19 και παράλληλα να καταργούνται τα δύο υποόργανά του, δηλαδή το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Πολιτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, το μείζον θέμα δεν είναι η νέα δομή που θα προκύψει, αλλά ο ανταγωνισμός των δύο μεγάλων τάσεων του κόμματος, ο οποίος καθιστά πολύ δύσκολη την εκλογή ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μείνει εκτός της νέας κομματικής γεωγραφίας.

Συγκεκριμένα, η νέα τάση που έχει δημιουργηθεί από την ενοποίηση της “Ενωτικής Κίνησης” (προεδρικοί) και της “Πλατφόρμας 2010” (ανανεωτικοί), από τη μια πλευρά και οι “53”, από την άλλη, έχουν συγκεντρώσει τεράστια οργανωτική δύναμη, εκμηδενίζοντας τους ενδιάμεσους.

Αρκετοί από το εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αυτών πλευρών, ενδεχομένως να είναι τόσο σκληρή που να μην αφήσει καθόλου χώρο να εκλεγούν ακόμη και ιστορικά στελέχη του κόμματος, τα οποία έχουν μείνει εκτός των τάσεων αυτών ή άλλα νεότερα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Εξάλλου, σύμφωνα ορισμένες πληροφορίες, τα στελέχη αυτά δεν αποκλείεται να επιλέξουν από μόνα τους να απέχουν από έναν διαφαινόμενο διαγκωνισμό χωρίς όρια.


Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.