Quantcast
Σταθάκης: Αναγκαίες οι πολιτικές καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Αναγκαίες οι πολιτικές καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας

δημοσιεύτηκε:

Σε δύο ζητήματα, που έχουν σε σχέση με το Πακέτο Καθαρής Ενέργειας της ΕΕ, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λιντς της Αυστρίας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός σημείωσε ότι:

– Η λειτουργία της ενεργειακής αγοράς είναι κρίσιμο να πλαισιωθεί από μηχανισμούς επάρκειας ισχύος, έτσι ώστε να διασφαλιστούν η ασφάλεια εφοδιασμού της ηλεκτρικής αγοράς και η απρόσκοπτη λειτουργία της. Η διάρκεια αυτών των μηχανισμών πρέπει να συμπίπτει με τον χρόνο οριστικής απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων.

– Η μεγαλύτερη πρόκληση για την εύρυθμη λειτουργία της ενεργειακής αγοράς είναι η διασφάλιση ότι κάθε πολίτης έχει πρόσβαση στην κατανάλωση ενέργειας. Αυτή η διασφάλιση μπορεί να υλοποιηθεί μόνο εφόσον κάθε κράτος-μέλος δύναται να σχεδιάσει μία ολοκληρωμένη πολιτική καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας. Η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη μίας τέτοιας πρόβλεψης στη νέα Οδηγία.

Στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου, ο κ. Σταθάκης υπέγραψε τη διακήρυξη επί της «Πρωτοβουλίας για το Υδρογόνο», η οποία φιλοδοξεί να προωθήσει τη χρήση του υδρογόνου στις τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.