Quantcast
Νέα δημοσκόπηση - Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Κατά μία μονάδα αύξησε η Νέα Δημοκρατία το προβάδισμά της σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, επαναφέροντας την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο, σύμφωνα με την νεότερη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει το 33,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί 10,5 μονάδες πιο πίσω, με 23%. Αμφότερα τα μεγάλα κόμματα ενίσχυσαν τα ποσοστά τους όμως η ΝΔ υπερσκέλισε τον ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζοντας δύο μονάδες έναντι μίας για την Κουμουνδούρου.

Στην τρίτη θέση ισοδυναμούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής, αποσπώντας το 7%. Πέμπτη δύναμη είναι το ΚΚΕ με 6%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν συγκεντρώνει αρκετές ψήφους για να εισέλθει στην δημοσκοπική Βουλή. Η στήριξη για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και για Το Ποτάμι μετρήθηκε στο 1,5%. Πιο κοντά στο όριο του τρία τοις εκατό βρίσκονται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η Ένωση Κεντρώων, που αποσπούν το 2%.

Η ΝΔ επικρατεί και στην παράσταση νίκης με διαφορά 32 μονάδων – 57 έναντι 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το προβάδισμά της όμως έχει «ψαλιδιστεί» κατά τρεις μονάδες σε διάστημα ενός μηνός, κατά τον οποίο η κυβέρνηση διασφάλισε την μη περικοπή των συντάξεων το 2019.

Στο μέτωπο της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί αμετάβλητο προβάδισμα 11 μονάδων σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα με αμφότερους τους αρχηγούς να βελτιώνουν την στήριξή τους κατά μία μονάδα έκαστος.


Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 16 και 18 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.359 ενηλίκων πολιτών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.