Quantcast
Τι αναφέρει το πόρισμα Παρασκευόπουλου για τη βία στα ΑΕΙ - enikonomia.gr
share

Τι αναφέρει το πόρισμα Παρασκευόπουλου για τη βία στα ΑΕΙ

δημοσιεύτηκε:

«Ουτοπία» θεωρεί το πόρισμα Παρασκευόπουλου την «πλήρη εξαφάνιση οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς στο ακαδημαϊκό περιβάλλον» .

Σύμφωνα με το πόρισμα του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης που παραδόθηκε την Τετάρτη στο Υπουργείο Παιδείας, το καθεστώς φύλαξης των ανώτατων ιδρυμάτων πρέπει να επανεξεταστεί και ειδικά «η πρόσληψη των προϊσταμένων των σχετικών υπηρεσιών από τα ίδια τα ΑΕΙ, ώστε αυτά να έχουν ειδικές γνώσεις των συνθηκών. Επίσης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη εμπειρίες συγκεκριμένων πανεπιστημίων που αφορούν την αποτελεσματικότητα της φύλαξης από ιδιωτικές εταιρείες».

Παράλληλα, προτείνει στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα να διαμορφώσουν κριτήρια κατά περίπτωση όπου κρίνεται πως είναι απαραίτητο να κληθεί η Αστυνομία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα παραβατικότητας. «Οι ακραίες επιλογές, αφενός της διαρκούς και χωρίς λόγο επέμβασης της δημόσιας δύναμης, προφανώς θα πολλαπλασίαζαν τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο θέμα του ασύλου, το πόρισμα υπεραμύνεται της επαναφοράς του θεσμού τονίζοντας ότι ”ένας ρυθμιστικός επεμβάσεων θεσμός όπως το πανεπιστημιακό άσυλο, μπορεί να είναι αποτελεσματικός” και προτείνει τον διάλογο και την παραχώρηση χώρων στους καταληψίες για στέκια και συναυλίες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.