Quantcast
Λεβέντης: Υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της Ένωσης Κεντρώων - enikonomia.gr
share

Λεβέντης: Υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της Ένωσης Κεντρώων

δημοσιεύτηκε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προσπαθούν να εξοντώσουν την Ένωση Κεντρώων και παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις, όπου ενώ με αναγωγή δίνουν στο κόμμα 3,5%-4%, αφήνουν μόνο την εκτίμηση ψήφου που μας δίνει κάτω από το όριο του 3% και μάλιστα με υψηλό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου», είπε ο Βασίλης Λεβέντης στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «μέσα στο σχέδιο αυτό θεωρούν ότι καλό για το γκρέμισμα ενός κόμματος που έχει συνέπεια και εντιμότητα, όπως η Ένωση Κεντρώων, είναι να φυλλορροούν οι βουλευτές, γι΄ αυτό «παίρνουν» και βουλευτές και στήνουν σκηνικό του ‘65 με την αποστασία. Οι τρεις βουλευτές μου που έχουν φύγει βρέθηκαν ένας στο ΠΑΣΟΚ, ένας στον ΣΥΡΙΖΑ Κι ένας στην ΝΔ κι όλοι έλεγαν ότι ήταν ανοργάνωτο το κόμμα. Όμως φαίνεται ότι είχαν έρθει στο κόμμα τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά, για να πάνε αλλού», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Σε ότι αφορά την… προαναγγελθείσα αποχώρηση του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη από το κόμμα, ο οποίος είπε ότι θα κάνει τις τελικές ανακοινώσεις του την Τρίτη, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «πρέπει να έρθει πειθαρχημένος και σοβαρός, όπως οφείλει απέναντι στο κοινό της Θεσσαλονίκης, διότι εγώ με τα χέρια μου έβαλα το όνομα του κάτω από το δικό μου, επειδή ήθελα να τον ανταμείψω, καθώς είχε αφήσει την δουλειά του για να τρέξει για το κόμμα και τις εκλογές. Αν είναι στοιχειωδώς έξυπνος, θα δείξει σοβαρότητα και υπακοή στην λαϊκή εντολή και θα παραμείνει στο κόμμα».

Σχολιάζοντας τον θόρυβο που σήκωσε με τις καταγγελίες του για την ΔΕΘ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτρης Καβαδέλλας, η οποία στάθηκε αφορμή για την αντίδραση του Γιάννη Σαρίδη, ο κ. Λεβέντης είπε «Βγήκε ο Καβαδέλας και έκανε φασαρία για ένα επεισόδιο στην Θεσσαλονίκη, κακώς αντέδρασε έτσι ο Καβαδέλλας, έπρεπε να πληρώσει το εισιτήριο και να τελειώσει το θέμα, κάνοντας κακό και στον εαυτό του και το κόμμα. Όμως ζήτησε συγγνώμη και μου κατέθεσε έγγραφο κι είναι έτοιμος να επιστρέψει την έδρα στο κόμμα. «Ο Σαρίδης ήρθε να μου πει ότι τον έθιξε στην εκλογική του περιφέρεια και ότι εγώ δεν έβαζα τάξη, όμως εγώ είχα ήδη δώσει συνέντευξη και είχα βάλει τάξη».

Για το Σκοπιανό, τις εκλογές και την περικοπή στις συντάξεις

«Είναι η απόλυτη τρέλα η συμπεριφορά του Καμμένου γύρω από το Σκοπιανό», είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, συμπληρώνοντας «πότε περιμένει να ρίξει την Κυβέρνηση; Όταν θα έχουμε γίνει ρεντίκολο στην διεθνή κοινότητα;». Όπως προσέθεσε, «έχω κάνει λίγη παρέα με τον Τσίπρα και θεωρώ ότι δεν θέλει να πάρει όλη την προδοσία στην Κυβέρνηση, θέλει να αφήσει να έρθει ο Μητσοτάκης για να την υπερασπιστεί και να την ψηφίσει στην Βουλή μαζί με την Γεννηματά»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας, είπε «δεν θέλω λάφυρα και υπουργεία εγώ για μια κυβερνητική συνεργασία, εγώ θα στείλω τα βασικά σημεία του προγράμματος μου και θα πω ότι θα στηρίζω στην Βουλή ότι καλό φέρετε, ενώ χαρακτήρισε «σάπια πράγματα» και τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ.

Για την περικοπή στις συντάξεις ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι δεν μπορεί να γίνει μονομερής ενέργεια, διότι αυτό είναι μέρος ενός τριετούς προγράμματος και αν υπάρξει κάτι τέτοιο θα το πληρώσει η Ελλάδα όταν θέλει να βγει στις αγορές.

Πηγή: ant1news.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.