Quantcast
Νέα δημοσκόπηση: Τι ποσοστά καταγράφουν τα κόμματα - enikonomia.gr
share

Νέα δημοσκόπηση: Τι ποσοστά καταγράφουν τα κόμματα

δημοσιεύτηκε:

Προβάδισμα 11,7 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη ΝΔ η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 36,9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 25,2% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8,1%, το ΚΚΕ με 6,7%, η Χρυσή Αυγή με 6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,2% , το Ποτάμι με 2,3 %, η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%, ο ΛΑΟΣ και η Ελληνική Λύση με 1,4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,3%.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 27,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 18,7% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4% , το Ποτάμι με 1,7 %, η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο ΛΑΟΣ και η Ελληνική Λύση με 1% . Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,3%, άκυρο/λευκό το 5%, το 7% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν θα ψηφίσει, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 13,6% (αναποφάσιστοι/Δεν απαντώ).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28%, ενώ δεύτερος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με 18%. Η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό 35%.

Αναφορικά με το Σκοπιανό, , μόλις το 21% δηλώνει ότι εγκρίνει τη συμφωνία και το 71% ότι διαφωνεί (72% τον Ιούνιο). Επιπλέον, ακόμη και αν υπερψηφιστεί στο δημοψήφισμα της γειτονικής χώρας η συμφωνία των Πρεσπών, το 64% θεωρεί πως η χώρα μας δεν πρέπει να την εγκρίνει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.