Quantcast
Κουτσούμπας: Ένας δρόμος υπάρχει: Μόνο μπροστά, μόνο προς τη νίκη - enikonomia.gr
share

Κουτσούμπας: Ένας δρόμος υπάρχει: Μόνο μπροστά, μόνο προς τη νίκη

δημοσιεύτηκε:

«Είμαστε εδώ. Τα 100 χρόνια ηρωικής, μαχητικής, πρωτοπόρας δράσης του κόμματός μας είναι εδώ. Όλη η 50χρονη ιστορία της ΚΝΕ είναι εδώ. Είμαστε περήφανοι και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση: Ένας δρόμος υπάρχει: μόνο μπροστά, μόνο προς την νίκη.Εγκαινιάζουμε τον νέο αιώνα στην Ιστορία του τιμημένου ΚΚΕ, βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Οπλισμένοι από την πείρα και τα συμπεράσματα του χτες. Για να κερδίσουμε τη μάχη για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων. Είμαστε η σπορά που άφησαν οι ζευγάδες. Παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα της επαναστατικής δράσης του 20ου αιώνα» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στο Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ» στο Πάρκο Τρίτση.

«Συνεχίζουμε. Κάτω από τις σημαίες του μαρξισμού-λενινισμού, του προλεταριακού διεθνισμού… Πιο έμπειροι, πιο εξοπλισμένοι, πιο έτοιμοι. Τώρα είναι δικός μας αυτός ο δρόμος.Και θα τον διαβούμε μέχρι τέλους» ανέφερε, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι το Φεστιβάλ είναι ξεχωριστή, λαμπρή σελίδα της Ιστορίας της ΚΝΕ, το οποίο, μεταξύ άλλων, «κυρίως φέρνει τη νεολαία σε επαφή με την ανατρεπτική πολιτική και καινοτόμα ιδεολογία του ΚΚΕ».

Επεσήμανε ότι για να φωτίσουμε τον μόνο ρεαλιστικό ελπιδοφόρο δρόμο για τη νεολαία, εκείνον της σύγκρουσης και της ανατροπής, «πρέπει να βγάλουμε από τη μέση ένα – ένα τα εμπόδια που βάζει στη συνείδηση της νεολαίας το κυρίαρχο σύστημα, με όλα τα επιτελεία του. Να αχρηστεύσουμε ένα από τα πιο ύπουλα αστικά επιχειρήματα ότι «ο καπιταλισμός στην Ελλάδα δεν δουλεύει καλά», χρειάζεται κάποιες διορθώσεις, κάποιες μεταρρυθμίσεις τις λένε οι αστοί για να ξεγελάνε τους εργάτες, για να γίνει η Ελλάδα δήθεν μία “κανονική” χώρα με έναν “κανονικό” καπιταλισμό».

«Θέλουν να κρύψουν ότι αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, παντού σε όλες τις χώρες, γεννάει τα ίδια αποτελέσματα. Φτώχεια, ανεργία, κρίσεις, πολέμους για τους πολλούς και αμύθητα κέρδη και ευημερία για μία χούφτα παράσιτα. Και η Ελλάδα της φτώχειας και της αδικίας δεν είναι ιδιαιτερότητα, αλλά μικρογραφία του σύγχρονου καπιταλιστικού κόσμου» τόνισε.

Παραθέτοντας στοιχεία για την κατάσταση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και των νέων των εργατικών-λαϊκών οικογενειών σε μια σειρά χωρών, αρχής γενομένης από τη «μητρόπολη του καπιταλισμού -τις αγαπημένες του κ. Τσίπρα- ΗΠΑ, που υποτίθεται ότι ο καπιταλισμός “δουλεύει ρολόϊ”», όπως είπε, επισήμανε ότι «η φτώχεια, η ανεργία, η ανέχεια, είναι μια κανονική κατάσταση στον καπιταλισμό».

«Σε όλες αυτές τις “κανονικές” χώρες από τη μια μεριά είναι οι εκμεταλλευτές και από την άλλη οι εκμεταλλευόμενοι» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, σημείωσε ότι «η πραγματική ελευθερία για τους νέους των εργατικών- λαϊκών οικογενειών, ξεκινάει από την αμφισβήτηση της άθλιας αυτής πραγματικότητας και συνεχίζει με την οργάνωση της πάλης, που στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το σύστημα και την εξουσία του» τονίζοντας ότι «αυτός ο δρόμος είναι ρεαλιστικός».

Αναφέρθηκε στον ρεαλισμό των σύγχρονων αναγκών που μπορούν να ικανοποιηθούν, στο ρεαλισμό της συλλογικής δράσης «που τσαλακώνει τη λογική του “μικρότερου κακού”, των μειωμένων απαιτήσεων», προσθέτοντας οτι «σε αυτό το δρόμο η νέα γενιά στο πλευρό του λαού διαμορφώνεται σε γενιά της ανατροπής» και μπορεί να συγκρουστεί με την κυρίαρχη ιδεολογία «που θέλει τους νέους των λαϊκών στρωμάτων να μάθουν να σκέφτονται όπως τα αφεντικά τους» και «να μην μάθουν την ταξική αλήθεια, πως όλος ο παραγόμενος πλούτος, είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής εργασίας των εκμεταλλευομένων και το συντριπτικά μεγάλο του κομμάτι συσσωρεύεται στα χέρια μιας τελείως παρασιτικής, ιστορικά άχρηστης πλέον για την παραγωγή, τάξης».

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη αδικία, απόδειξη ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι “δίκαιη”, όπως κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αδικία και δεν αλλάζει ακόμα και αν πλούτος αυξάνεται, ακόμα και αν η πίτα μεγαλώνει, όπως επίσης κοροϊδεύει η ΝΔ» υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι οι διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι «πολύ μικρές, μηδαμινές» καθώς «η “δίκαιη” ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ και η “ανάπτυξη που δεν αφήνει κανέναν πίσω” της ΝΔ, είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που πατάει πάνω στους τσακισμένους μισθούς, στις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, που μαζί ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσαν στα χρόνια των μνημονίων».

Έκανε λόγο για νέα κρίση προ των πυλών με δεσπόζουσα την προοπτική αυτή να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο τη διεθνή οικονομία, «μια γενικευμένη διεθνής κρίση ενδέχεται να επιδράσει δυσανάλογα στην ελληνική οικονομία», όπως συμπλήρωσε.

«Ήδη η χώρα είναι εκτεθειμένη στο ολοένα και πιο αβέβαιο μέλλον της Ευρωζώνης, λόγω των εντεινόμενων ανταγωνισμών ανάμεσα στους μεγάλους της ΕΕ. Με την αντιπαράθεση Ιταλίας, Γαλλίας και Γερμανίας να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ενώ, η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας, στους σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αυξάνουν την πιθανότητα να τιναχτεί στον αέρα το σχέδιο μιας ήρεμης, μακροχρόνιας οικονομικής ανάπτυξης» υπογράμμισε.

Είπε ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρεώνονται για την ανέγερση του αντεργατικού οικοδομήματος και ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνεται για την αποπεράτωσή του» και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «το θράσος να κοροϊδεύει κι από πάνω, λέγοντας πως θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, ενεργοποιώντας μάλιστα έναν από τους πιο αντεργατικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το “νόμο Βρούτση”, που φέρνει τον κατώτατο μισθό στα μέτρα του κέρδους και του ανταγωνισμού των καπιταλιστών. Που καταργεί τη συλλογική διαπραγμάτευση για το ύψος του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση». «Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο πρώην υπουργός της ΝΔ Βρούτσης, να δηλώνει δικαιωμένος για τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοια είναι η σύμπλευση και η σύγκλισή τους» επισήμανε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση ακόμα κι αν δώσει «κάποια ψίχουλα-πρόκληση στους εργαζόμενους για προεκλογική χρήση, αυτά θα εξανεμιστούν και με το παραπάνω από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως η δραστική μείωση του αφορολόγητου». «Αν ήθελε η κυβέρνηση να αυξήσει πραγματικά τον κατώτατο μισθό, θα ψήφιζε την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την επαναφορά του κατώτατου στα 751 ευρώ» σημείωσε.

Μιλώντας για σειρά «αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων», καθώς και για το Ασφαλιστικό, είπε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «σφάζονται στην ποδιά των μεγαλοεργοδοτών» για το Ασφαλιστικό, «που προωθεί την “ανταποδοτικότητα” και την ιδιωτική ασφάλιση, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και είναι ο πυρήνας, τόσο του νόμου Κατρούγκαλου όσο και των σχεδίων “αλά Πινοσέτ” της ΝΔ».

«Οι διαφορές τους αφορούν στο από ποια τσέπη θα τα πάρουν από το λαό. Ενώ και οι δύο, υπόσχονται νέες φοροαπαλλαγές και απαλλαγές από εισφορές, “διευκολύνσεις” και κίνητρα σε “επενδυτές” και κεφάλαιο. Όλα “στο χέρι” και άμεσα» είπε.

Σχετικά με τις επενδύσεις σημείωσε ότι και τα δύο κόμματα διαβεβαιώνουν τα κεφάλαια προκειμένου να επενδύσουν ότι τα «τα μνημόνια θα παραμείνουν μνημόνια, τα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων θα μείνουν ερείπια και πάνω σε αυτά θα εξασφαλίζουν τα κέρδη τους».

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει τη στήριξη του κεφαλαίου, καθώς «μέσα σε 3 1/2 χρόνια κατάφερε να υλοποιήσει όλα όσα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο καθένας μόνος του ή από κοινού, δεν τόλμησαν ή δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν σε δεκαετίες”, ενώ ταυτόχρονα το κεφάλαιο “δεν θα είχε πρόβλημα και με μια κυβέρνηση της ΝΔ».

«Κι όταν ο ένας χρεοκοπεί, ετοιμάζει τον επόμενο να πάρει τη θέση του, για να κάνει τα ίδια και χειρότερα στο λαό. Γι’ αυτό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σφάζονται στην ποδιά των μονοπωλιακών ομίλων. Ο ένας διαφημίζει στο κεφάλαιο την ικανότητά του στη χειραγώγηση και τον εγκλωβισμό του λαού και ο άλλος την προσήλωσή του στις μεταρρυθμίσεις. Για την προσήλωσή τους στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ δε χρειάζεται καν να τσακωθούν. Αυτή είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη και για τους δυο» υπογράμμισε.

Είπε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ συμπλέουν στο στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης η οποία «δεν αφορά την ειρήνη, την αλληλεγγύη και φιλία των λαών», αλλά «αφορά μόνο κάποια αναβάθμιση της αστικής τάξης της Ελλάδας, τη συμμετοχή της στη μοιρασιά των αγορών, των πηγών, των δρόμων μεταφοράς και ενέργειας, που έχει σαν συνέπεια την αναβάθμιση όλων των κινδύνων και μεγαλύτερων εμπλοκών σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις».

«Και οι κίνδυνοι στην περιοχή, στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στην ευρύτερη περιοχή, μεγαλώνουν και δεν αποτρέπονται, επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέλαβε ρόλο σημαιοφόρου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» επισήμανε.

«Ούτε τα προγράμματά τους ούτε οι ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, μπορούν να κρύψουν ότι και οι δύο τους υπηρετούν το σημερινό βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο» είπε ο κ. Κουτσούμπας, καλώντας τους εργαζόμενους να κάνουν εκείνοι τη διαφορά ισχυροποιώντας το ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.