Quantcast
Συρίγος στον Realfm 97,8: Την ίδια ημέρα που έγινε η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι δεσμεύουν περιοχές στο Αιγαίο - enikonomia.gr
share

Συρίγος στον Realfm 97,8: Την ίδια ημέρα που έγινε η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι δεσμεύουν περιοχές στο Αιγαίο

δημοσιεύτηκε:

“Την ίδια ημέρα που έγινε η συνάντηση, οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι δεσμεύουν περιοχές στο Αιγαίο για να κάνουν ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις. Αυτό δείχνει ότι μπήκαμε στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με όλες τις τουρκικές απαιτήσεις διατεταγμένες, όπως γίνεται συνήθως” δήλωσε σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση Ερντογάν – Τσίπρα,ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Οι Τούρκοι δεν υποχωρούν είναι μια πάγια τακτική τους. Από την ώρα που έχεις μαζικές τέτοιες συναντήσεις, δεν είναι τετ α τετ του Πρωθυπουργού και του προέδρου της Τουρκίας, αλλά είναι και άλλοι παρόντες, δεν έχεις περιθώριο να μπεις σε βάθος και κάνεις μια συνολική επισκόπηση των θεμάτων. Δεν περιμέναμε κάτι το ιδιαίτερο σε αυτή τη φάση υπό αυτές τις συνθήκες” ανέφερε.

“Είναι η τρίτη συνάντηση που έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είχαμε τον Ιούλιο που έγινε στο ΝΑΤΟ, μετά είχαμε τον Κοτζιά με τον Τσαβούσογλου στη Σμύρνη, και τώρα είχαμε την τρίτη συνάντηση. Είναι προφανές ότι κινητήρια δύναμη είναι το κυπριακό. Σου λένε βρείτε τα. Είναι σημαντική η κίνηση του Ερντογάν που στράφηκε προς την κυπριακή αντιπροσωπεία και χαιρέτισε δια χειραψίας τον Κύπριο πρόεδρο. Σημειολογικό αλλά ενδιαφέρον. Είναι τυπικός σε τέτοια πράγματα και δεν ξεφεύγει ποτέ. Μου έκανε εντύπωση ότι στράφηκε ο ίδιος προς τον Κύπριο πρόεδρο” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.