Quantcast
Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη και φόρους - Τι προβλέπει τροπολογία - enikonomia.gr
share

Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη και φόρους – Τι προβλέπει τροπολογία

δημοσιεύτηκε:

Με τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπ. Εσωτερικών στο σχέδιο νόμου του Υπ. Εξωτερικών «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της οδηγίας 2015/637/ΕΕ του Συμβουλίου της 20ης Απριλίου 2015 (EEL 106/24.4.2015)» ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητάς του και ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού (αρ. 1 του ν. 25/1975), το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων (αρ. 10 του ν. 1080/1980) και το τέλος ακίνητης περιουσίας (αρ. 24 του ν. 2130/1993) ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας και έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα. Η χορηγούμενη απαλλαγή ισχύει για όσο χρονικό διάστημα τα ακίνητα είναι μη κατοικήσιμα και κατά συνέπεια δεν χρησιμοποιούνται.
Για το ίδιο χρονικό διάστημα, το έλλειμμα που εμφανίζεται στο ισοζύγιο της ανταποδοτικής υπηρεσίας, εξαιτίας της χορηγούμενης απαλλαγής, μπορεί να καλύπτεται από κάθε είδους γενικά και μη προοριζόμενα για την κάλυψη συγκεκριμένης δαπάνης έσοδα των οικείων δήμων.
Καθορίζονται οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών δόμησης των δήμων για την εφαρμογή των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Οι ανωτέρω ρυθμίσεις ισχύουν από 23.7.2018.

Με πληροφορίες από taxheaven.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.