Quantcast
Μεγάλο ενδιαφέρον Ελλήνων επιχειρηματιών για το δημοψήφισμα στα Σκόπια - enikonomia.gr
share

Μεγάλο ενδιαφέρον Ελλήνων επιχειρηματιών για το δημοψήφισμα στα Σκόπια

δημοσιεύτηκε:

Ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος παρακολουθεί με αυξημένο ενδιαφέρον το δημοψήφισμα στα Σκόπια για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως επισήμαιναν Έλληνες επιχειρηματίες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενδεχόμενη επικράτηση του ΝΑΙ και υπερψήφιση στη συνέχεια των συνταγματικών τροποποιήσεων, «θα απογειώσει» το ήδη καλό (και) για τους Έλληνες επενδυτικό κλίμα.

Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην ΠΓΔΜ μετά την Γερμανία. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία σήμερα δραστηριοποιούνται γύρω στις τετρακόσιες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων παρέχοντας είκοσι με είκοσι πέντε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση Ζάεφ προσδοκά σε περαιτέρω εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας στον επενδυτικό τομέα γεγονός που υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Ζάεφ σε συνάντηση που είχε στις αρχές της εβδομάδα στην Γευγελή με Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει ήδη στην χώρα του και άλλους που ενδιαφέρονται να το κάνουν και συμμετείχαν στην σύσκεψη.

Μιλώντας στους επιχειρηματίες, ο κ. Ζάεφ είπε ότι «μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών οι αριθμοί δείχνουν ότι η επιχειρηματική κοινότητα ακολουθεί την τάση ενίσχυσης της φιλίας και της εμπορικής σχέσης μεταξύ των δυο πλευρών».

Ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι «η φιλία ανοίγει νέες προοπτικές στην οικονομία» και ανέφερε ότι τους πρώτους εφτά μήνες του 2018 οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας ανήλθαν σε 489.000.000 ευρώ εμφανίζοντας αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη του 2017, όταν ανέρχονταν στα 419.000.000 ευρώ.

Κατά τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, το έργο του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών και τα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας αναμένεται να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων από τις δυο πλευρές.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.