Quantcast
Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Οι τράπεζες και η οικονομία δεν κυβερνώνται με συνθήματα ούτε με καθησυχαστικές δηλώσεις - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Οι τράπεζες και η οικονομία δεν κυβερνώνται με συνθήματα ούτε με καθησυχαστικές δηλώσεις

δημοσιεύτηκε:

“Το ζήτημα είναι ότι και οι τράπεζες και η οικονομία δεν θα προχωρήσουν ούτε με ευχές, ούτε με προσευχές, θέλουν σοβαρή διαχείριση”, είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Πραγματικά ελπίζω να πάει καλά το πράγμα, διότι οι τράπεζες είναι πυλώνας της οικονομίας, δεν υπάρχει οικονομία χωρίς τράπεζες. Μακάρι να συνεχιστεί η χθεσινή διόρθωση” σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

“Όταν ήρθε το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό από τον κ. Παπαδημητρίου και είχε διαφημιστεί από την κυβέρνηση, ήμουν από αυτούς στη ΝΔ που είπαν στις εσωτερικές μας συζητήσεις ότι δεν πρέπει με τίποτα να το ψηφίσουμε για να μην καταστούμε συνένοχοι της πραγματικά απαράδεκτης διαχείρισης των κόκκινων δανείων από αυτή την κυβέρνηση… Οι τράπεζες και η οικονομία δεν κυβερνώνται με συνθήματα ούτε με ωραίες διακηρύξεις και καθησυχαστικές δηλώσεις ‘όλα πάνε καλά’, αλλά με ουσιαστικές πολιτικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις και αυτό λείπει από την κυβέρνηση. Η οποία μεταξύ όλων των άλλων, φοβάμαι ότι δεν είναι καν εξοικειωμένη με βασικές έννοιες του τραπεζικού συστήματος”.

Αναφερόμενος στη συνάντηση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε: “το τι λέμε αποδεικνύεται από τα επίσημα πρακτικά του συμβουλίου αρχηγών των Σκοπίων τα οποία διέρρευσαν και στα οποία φαίνεται ότι η σκοπιανή πλευρά λέει τώρα που έχουμε αυτή την κυβέρνηση ας προχωρήσουμε για να βρούμε μία λύση. Λένε ότι εάν υπάρξει μία κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα και έρθει η ΝΔ, η συμφωνία αυτή δεν θα προχωρήσει. Επομένως, νομίζω ότι από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι περιττά. Το λένε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί στα πρακτικά τους”.

“Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η περαιτέρω μείωση των συντάξεων δεν θα γίνει. Το γεγονός ότι σέρνεται τόσο καιρό το πράγμα είναι προφανώς απόδειξη ότι έχουμε ένα τέταρτο μνημόνιο, αλλιώς γιατί δεν το ακύρωνε η κυβέρνηση εδώ και καιρό, που έχει καταθέσει η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ σχετικές προτάσεις στη Βουλή; Επίσης, πιστεύω εξίσου ειλικρινά ότι ακόμα και σε μία τέτοια εξέλιξη, οι συνταξιούχοι θα έχουν μείνει με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, με το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων και τον νόμο Κατρούγκαλου και τις άλλες 21 παρεμβάσεις” ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.