Quantcast
Είσαι φοιτητής και δουλεύεις; - Δες τα εργασιακά σου δικαιώματα - enikonomia.gr
share

Είσαι φοιτητής και δουλεύεις; – Δες τα εργασιακά σου δικαιώματα

δημοσιεύτηκε:

Επιπλέον άδεια 30 εργάσιμων ημερών τον χρόνο άνευ αποδοχών και άνευ ενσήμων δικαιούνται να λάβουν οι ενήλικες εργαζόμενοι σπουδαστές – φοιτητές που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να συμμετάσχουν στις γραπτές εξετάσεις της σχολής που φοιτούν, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ.

Επιπλέον ο Οργανισμός επισημαίνει ότι, οι σπουδαστές των ΙΕΚ που εποπτεύονται από το Δημόσιο δικαιούνται την άδεια των 30 ημερών άνευ αποδοχών, καθώς και οι προπτυχιακοί φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου (ανεξαρτήτου ηλικίας) μόνον για τα προβλεπόμενα έτη σπουδών.

Οι άνω των 28 ετών φοιτητές πρέπει να φέρουν βεβαίωση από τη σχολή τους που να αναφέρει την ημερομηνία της πρώτης τους εγγραφής.

Στην περίπτωση αυτή δικαιούνται την άδεια των 30 ημερών άνευ αποδοχών αλλά για τα προβλεπόμενα έτη σπουδών της κάθε σχολής συν 2 επιπλέον, δηλαδή σύνολο 6 έτη ή 7 αν πρόκειται για Πολυτεχνικές ή Ιατρικές σχολές.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που εργάζονται στην Ελλάδα και παρακολουθούν μεταπτυχιακό πρόγραμμα (τόσο στον Ελλαδικό χώρο είτε στην Αλλοδαπή) για σπουδές έως 2 έτη, δικαιούνται ανά έτος 10 ημέρες φοιτητική άδεια άνευ αποδοχών.

Επιπλέον δικαιούνται άδεια 30 ημερών, όσοι συμμετέχουν σε εξετάσεις για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου και εργάζονται στον Ιδιωτικό Τομέα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.