Quantcast
Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Πολιτικό έγκλημα η επιστροφή των 25 δισ. ευρώ από το τρίτο πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Πολιτικό έγκλημα η επιστροφή των 25 δισ. ευρώ από το τρίτο πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Πολιτικό έγκλημα χαρακτήρισε την επιστροφή των 25 δισ. ευρώ από το τρίτο πρόγραμμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Θέλω να υπενθυμίσω ότι το τρίτο πρόγραμμα, το οποίο ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2015, ήταν να πάρουμε 85 δισ. ευρώ από την Ευρώπη και να νομοθετήσουμε όσα η κυβέρνηση νομοθέτησε και προνομοθέτησε, όπως το περιβόητο θέμα των συντάξεων που τόσο συζήτηση γίνεται εδώ και μήνες τώρα. Από αυτά τα 85 δισ. ευρώ, η Ελλάδα πήρε τα 60 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 25 δισ. όχι μόνο δεν τα διεκδικήσαμε, αλλά τα γυρίσαμε πίσω. Νομοθετήσαμε επί των 85 δισ. ευρώ και πήραμε τα 60 δισ. Τους γυρίσαμε πίσω τα 25 δισ., εξού και τα καλά λόγια που μας έλεγαν μέχρι τώρα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

“Εάν φτάσουμε στο σημείο που να χρειάζεται πάλι ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα υπήρχαν αυτά τα 25 δισ. από τα οποία θα μπορούσαμε να πάρουμε και να στηρίξουμε τις τράπεζες μας. Αυτά τώρα πάει πέταξαν, από τη στιγμή που είπαμε ότι δεν τα θέλουμε για να δείξουμε πόσο σταθερή είναι η οικονομία μας και πόσο καλά παιδιά είμαστε απέναντι στους Ευρωπαίους, τα χάσαμε. Αυτό για εμένα αποτελεί πολιτικό έγκλημα και δεν ξέρω γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα… Εγώ αναρωτιέμαι, τι ήταν προτιμότερο να τα είχαμε κρατήσει εδώ με 1% παρά να παρακαλάμε να πέσει στο 3,5%, για να δανειστούμε με 3,5%”.

“Δεν μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι φταίει ο Μητσοτάκης επειδή λέει ότι τρίζουν οι τράπεζες ή για το ότι τα επιτόκια πήγαν χθες 4,65%, ή φταίει μόνο ο ‘θεοπάλαβος’ Σαλβλίνι. Τι θέλει η κυβέρνηση να έχουμε αφωνία, να παίζουμε τον μουγγοθόδωρο ως αξιωματική αντιπολίτευση; Δεν το κατάλαβα αυτό”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.