Quantcast
Κικίλιας στον Realfm 97,8: Ο κ. Καμμένος μας εκπλήσσει με το πόσο γρήγορα αλλάζει θέσεις - enikonomia.gr
share

Κικίλιας στον Realfm 97,8: Ο κ. Καμμένος μας εκπλήσσει με το πόσο γρήγορα αλλάζει θέσεις

δημοσιεύτηκε:

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Σε πρώτη ανάγνωση, γιατί οφείλω να ομολογήσω ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, μας εκπλήσσει μόνιμα με τον τρόπο που πολύ γρήγορα ανακοινώνει και αλλάζει θέσεις, τις καταρρίπτει και πάει σε άλλες. Όμως εδώ υπάρχει ένα σοβαρό θέμα, η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δείχνει ομογένεια, σοβαρότητα και σταθερή και στιβαρή άποψη στην εξωτερική πολιτική. Ειδικά όταν πρόκειται για σοβαρά ταξίδια στο εξωτερικό που έχουν να κάνουν με χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι και ΝΑΤΟϊκοι σύμμαχοι και παίζουν σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Ο Έλληνας πρέσβης στο τηλεγράφημά του στο υπουργείο Εξωτερικών ή στο Μαξίμου τι πρέπει να φέρει ως ενημέρωση; Ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απεμπολεί την κυβερνητική θέση της συμφωνίας των Πρεσπών, ότι πηγαίνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως Πρόεδρος των ΑΝΕΛ; Κάνει μια άλλη δική του αντιπρόταση στη σύμμαχο χώρα μας για τον τρόπο που πρέπει εκείνη να αντιμετωπίσει το θέμα της συμμαχίας στα Βαλκάνια;” δήλωσε.

“Με συγχωρείτε δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Με πολύ μεγάλο προβληματισμό και περίσκεψη αντιμετωπίζουμε ως ΝΔ και εγώ προσωπικά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αυτή χειρίζεται τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν είμαι ούτε αντιΣΥΡΙΖΑ, ούτε τίποτε. Είμαι υπέρ της χώρας πάνω από όλα και υπηρετώ βεβαίως την παράταξή μου, αλλά πάνω από όλα τη χώρα. Αυτά τα πράγματα που γίνονται είναι αδιανόητα. Αυτή δεν είναι εξωτερική πολιτική, είναι επιμέρους κατακερματισμένη στα μικροπολιτικά συμφέροντα του καθενός, του ΥΠΕΞ, δική του πολιτική, του υπουργού Άμυνας, δική του πολιτική, του Μαξίμου που προσπαθεί να ισορροπήσει και να μαζέψει τα σπασμένα” ανέφερε.

Σχετικά με τις βάσεις τόνισε “Εμείς στη ΝΔ είμαστε καθαροί στις θέσεις μας, θέλουμε ενίσχυση της συμμαχίας στην περιοχή, θεωρούμε ότι είναι η χώρα μας τα σύνορα του δυτικού κόσμου, σε γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά ένα καίριο σημείο στην πιο κρίσιμη εποχή. Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, τα ανταλλάγματα θέλουμε να είναι προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι της περαιτέρω παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.