Quantcast
Bild: Οι Έλληνες θα σερβίρουν λογαριασμό 376 δισ. ευρώ στον Σταϊνμάιερ - enikonomia.gr
share

Bild: Οι Έλληνες θα σερβίρουν λογαριασμό 376 δισ. ευρώ στον Σταϊνμάιερ

δημοσιεύτηκε:

Δημοσίευμα της Bild υπό τον τίτλο “Οι Έλληνες θέλουν376 δισ. ευρώως πολεμικές αποζημιώσεις από εμάς” αναφέρεται στην επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ όπου αναμένεται να τεθεί θέμα γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.

Η Bild κάνει λόγο για λογαριασμό εκατοντάδων δισ. ευρώ, ενώ στον υπότιτλο του δημοσιεύματος αναφέρεται πως “θέλουν να σερβίρουν τον λογαριασμό στον Σταϊνμάιερ την Πέμπτη”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόρρητη μελέτη επιτροπής του ελληνικού Κοινοβουλίου, την οποία έχει στην κατοχή της η γερμανική εφημερίδα, σημειώνει ότι οι αξιώσεις της Αθήνας αγγίζουν συνολικά τα 376 δισ. ευρώ.

“Η Ελλάδα σοβαρολογεί όταν κάνει λόγο για γερμανικές αποζημιώσεις και η επίσημη απαίτηση είναι ακόμη πιο υψηλή απ’ όσο γνωρίζουμε” σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Στην Bild μίλησε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο πρόεδρος της επιτροπής για τις πολεμικές αποζημιώσεις όπου ανέφερε ότι:

«Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θέτει σε κάθε ευκαιρία ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος. Δυστυχώς, έως τώρα μόνον σε εορταστικές εκδηλώσεις σε χωριά που βίωσαν τις αγριότητες των Ναζί. Πιστεύω ότι η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου είναι μια καλή ευκαιρία, να τεθεί το θέμα αυτό όχι μόνον με δημόσιες δηλώσεις, αλλά και προσωπικά μεταξύ των δύο προέδρων. Η έκθεσή μας και το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων δεν βασίζονται σε υποθέσεις ή σε εκτιμήσεις, αλλά σε επίσημα έγγραφα. Και για μας δεν υπάρχει προθεσμία να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις».

Ακολούθως, η εφημερίδα αναφέρει αναλυτικά τις απαιτήσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου:

171,4 δισ. ευρώ αφορούν στις ελληνικές αξιώσεις έως το 2014 σχετικά με τις καταστροφές που υπέστησαν οι ελληνικές υποδομές στη διάρκεια του πολέμου και της κατοχής.

10,3 δισ. ευρώ ως αποζημίωση για τα αναγκαστικά δάνεια που κατέβαλε η Ελλάδα στη Γερμανία στη διάρκεια της Κατοχής

33,8 δισ. ευρώ για περαιτέρω απώλειες κρατικών πόρων (πετρέλαιο, άλλες πρώτες ύλες, γεωργία) από το 1940 έως το 1944

53,8 δισ. ευρώ ως αποζημίωση για τις απώλειες της βιομηχανικής παραγωγής στη διάρκεια της Κατοχής.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.