Quantcast
Δανέλλης: Αλίμονο στην Ελλάδα αν η ΠΓΔΜ ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση και αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας - enikonomia.gr
share

Δανέλλης: Αλίμονο στην Ελλάδα αν η ΠΓΔΜ ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση και αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας

δημοσιεύτηκε:

“Αλίμονο στην Ελλάδα αν η ΠΓΔΜ καταφέρει να ολοκληρώσει θετικά τις βαριές υποχρεώσεις συνταγματικής αναθεώρησης και στη συνέχεια εμείς αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας. Η διεθνής απομόνωση και η απώλεια κάθε αξιοπιστίας και κύρους είναι βέβαιες για την Ελλάδα” τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υποστηρίζει ότι “η προσφυγή στις κάλπες για το θέμα αυτό μας βάζει μπροστά σε βέβαιες περιπέτειες πολιτικής αστάθειας καθώς θα έφερνε σε δεινή θέση και τη Νέα Δημοκρατία, απειλώντας τη συνοχή της” και εκτιμά ότι αν βρεθούμε μπροστά σε ένα τόσο κρίσιμο δίλημμα, “το Ποτάμι θα σταθμίσει τη θέση του με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει ο κάθε ένας από εμάς”.

Για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου ο κ. Δανέλλης επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους η -έστω και καθυστερημένη- αφύπνιση των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης να ανακόψουν την επέλαση του νεολαϊκισμού, του ανορθολογισμού, του ακροδεξιού αντιευρωπαϊσμού, που ευνοούνται από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της κυρίαρχης Δεξιάς και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων” και προσθέτει ότι οι αναμφισβήτητες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελέσουν κολυμπήθρα του Σιλωάμ για εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Αναφερόμενος στο Ποτάμι υπογραμμίζει ότι απαιτείται αποσαφήνιση της φυσιογνωμίας του και καθαρός λόγος. “Οφείλουμε μακριά από βολονταρισμούς, να ανιχνεύσουμε με ρεαλισμό τους λόγους που συντρέχουν ώστε το Ποτάμι εξελισσόμενο να παραμείνει στο πολιτικό στερέωμα της χώρας” είπε.

Για το προσφυγικό και την κατάσταση στη Μόρια, σημειώνει ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση αρχικά με ελαφρότητα, αδυνατώντας να αξιολογήσει την έκταση του προβλήματος και συμπληρώνει ότι “η γραφειοκρατία, οι ανεπαρκείς χειρισμοί και η δέσμευση της παραμονής των προσφύγων-μεταναστών στα κέντρα πρώτης υποδοχής οδήγησαν μοιραία στη ντροπιαστική για τη χώρα εικόνα στη Μόρια”.

“Η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015, για την ανάρμοστη σχέση με τους ΑΝΕΛ ήταν ίσως η μόνη βιώσιμη στον κυνισμό της εξουσίας. Το Σεπτέμβριο του 2015, ασφαλώς, όφειλε να επιχειρήσει τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Επειδή όμως όσο κι αν ακούγεται κοινότοπο, πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, θα ήταν εθνικά επωφελές, ΚΙΝΑΛ και ΠΟΤΑΜΙ να προσέφεραν εναλλακτική, ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο- Φεβρουάριο όταν προέκυψε το Μακεδονικό, για μια προοδευτική κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής περιόδου, στη βάση ενός μίνιμουμ προγραμματικού πλαισίου” αναφέρει ο κ. Δανέλλης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.