Quantcast
Σταϊκούρας: Αυτό το προσχέδιο του προϋπολογισμού συνιστά το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Αυτό το προσχέδιο του προϋπολογισμού συνιστά το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

«Αυτό το προσχέδιο του προϋπολογισμού συνιστά το κύκνειο άσμα της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κλείνει ο κύκλος τετραετούς αυταπάτης, ανευθυνότητας, τυχοδιωκτισμού, αναποτελεσματικότητας και ιδεοληψιών», αντέτεινε από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπέγραψε ένα τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο δεσμεύοντας για πολλά χρόνια τη χώρα η οποία, όπως είπε, θα τελεί σε καθεστώς αυξημένης εποπτείας, κάτι που σε καμία άλλη χώρα δεν συμβαίνει.

«Το τρίτο πρόγραμμα απέτυχε γιατί δεν επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος για ασφαλή χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές. Η Ελλάδα, εξαιτίας ενδογενών και εξωγενών λόγων βρίσκεται εκτός αγορών. Συνεπώς, δεν υφίσταται επιστροφή στην κανονικότητα», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Επίσης, τόνισε ότι «η χρήση του αποθέματος απαιτεί υψηλή προσοχή», σημειώνοντας ότι χρειάζεται προσεκτική διαχείριση του πλεονάσματος μέσα από κινήσεις υψηλής προσοχής για να μην σταλεί αρνητικό μήνυμα στις αγορές».

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας μίλησε «για ένα ρεαλιστικό σχέδιο που έχει καταθέσει η ΝΔ με βασικό άξονα τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχτεί την πρόταση της για διπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης και διεύρυνση των κριτηρίων.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.