Quantcast
Κατηγορούμενος για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens: Δεν γνωρίζω την ύπαρξή τους - enikonomia.gr
share

Κατηγορούμενος για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens: Δεν γνωρίζω την ύπαρξή τους

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Ακόμη ένας κατηγορούμενος για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens δήλωσε άγνοια για την ύπαρξή τους.

Ο Πρόδρομος Μαυρίδης, πρώην Γενικός Διευθυντής της Siemens Ελλάς που ξεκίνησε σήμερα να απολογείται για την υπόθεση της σύμβασης “8002” με τον ΟΤΕ το 1997 που αφορούσε ψηφιακοποίηση του Οργανισμού υποστήριξε πως «δεν δωροδόκησα κρατικό υπάλληλο. Δεν διακίνησα χρήματα για παράνομες πληρωμές παρά μόνο για νόμιμους σκοπούς της εταιρίας».

Ο κατηγορούμενος που φέρεται να διακίνησε τεράστια χρηματικά ποσά σε παράνομες πληρωμές, επικαλέστηκε αποφάσεις της ελβετικής και της γερμανικής Δικαιοσύνης που τον δικαιώνουν.

«Ελέγχθηκα έξι χρόνια από την ελβετική Δικαιοσύνη και επτά χρόνια από την γερμανική. Μου έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ και η Αρχή για την Καταπολέμηση παράνομων χρημάτων και δεν βρέθηκε τίποτε», είπε.

Σημειώνοντας ότι η επαγγελματική σχέση του με την Siemens ξεκίνησε δύο χρόνια, αφού είχε υπογραφεί η “8002”, ισχυρίστηκε ότι δεν προκύπτει ζημιά του ΟΤΕ. Αντίθετα , κατά τον κατηγορούμενο, επρόκειτο για ένα “γιγαντιαίο πρόγραμμα” επωφελές “χρηματοοικονομικά” για τον οργανισμό. Ανέφερε μάλιστα πως η τότε διοίκηση της γερμανικής εταιρίας, που ήταν απερχόμενη τότε, “το έδωσε “σκοτώνοντας” τις τιμές”.

Η απολογία του θα συνεχιστεί και κατά την επόμενη συνεδρίαση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.