Quantcast
Κυβερνητικές πηγές: Το αυστηρό μήνυμα του Πρωθυπουργού για τη διγλωσσία δεν αφορούσε τον Ν. Κοτζιά - enikonomia.gr
share

Κυβερνητικές πηγές: Το αυστηρό μήνυμα του Πρωθυπουργού για τη διγλωσσία δεν αφορούσε τον Ν. Κοτζιά

δημοσιεύτηκε:

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Ως “κίνηση αποφασιστικότητας και πυγμής”, με “αμιγώς πολιτικό κριτήριο να μην τεθεί σε διακινδύνευση η συλλογική προσπάθεια για την οικονομική ανάκαμψη, την εδραίωση της αλλαγής σελίδας στα μνημόνια και τα μέτρα ελάφρυνσης που έχουν αναγγελθεί στη ΔΕΘ” χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την απόφαση του Πρωθυπουργού να κάνει δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.


Ωστόσο, όλα τα παραπάνω και κυρίως το περιεχόμενο της δήλωσης του Πρωθυπουργού φαίνεται ότι δεν έχουν τόσο πολύ στόχο τον άρτι παραιτηθέντα υπουργό Εξωτερικών και όσα πλέον είναι παρελθόν, αλλά είναι προσανατολισμένα στο μέλλον και μάλλον αποτελούν προειδοποίηση για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Σε αυτή την κατεύθυνση συντείνει ότι συνεργάτες του Πρωθυπουργού επισημαίνουν

τα ιδιαίτερα θερμά λόγια με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον Νίκο Κοτζιά. Με αντίστοιχο, δε, τρόπο εκφράστηκαν για τον υπουργό δημόσια ή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά στελέχη της κυβέρνησης, ενώ αρκετοί άλλοι επέλεξαν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Επιπλέον, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός, με την επιλογή του να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών, σηματοδοτεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη συνέχιση μέχρι τέλους του αγώνα για την επικύρωση της υμφωνίας των Πρεσπών.

Επισημαίνεται, δε, ότι το αυστηρό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα ανεχτεί στο εξής καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας, δεν αποτελούσε μομφή προς τον κύριο Κοτζιά, με τον οποίο δεν υπήρχαν, εξάλλου, τέτοιες διαφορές…


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.