Quantcast
Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Ο χρόνος των εκλογών είναι και συνάρτηση της πολιτικής ωριμότητας του Πάνου Καμμένου - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Ο χρόνος των εκλογών είναι και συνάρτηση της πολιτικής ωριμότητας του Πάνου Καμμένου

δημοσιεύτηκε:

«Αυτό το όποιο είναι πασιφανές είναι ότι σε καμία περίπτωση ο Πρωθυπουργός δεν επέλεξε τον έναν υπουργό του, έναντι του άλλου. Συγκεκριμένα, για να μην μιλάμε γενικά, αν για παράδειγμα υπήρχε μια υιοθέτηση των απόψεων του κ. Καμμένου για το επίμαχο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών να είστε σίγουροι ότι δεν θα ήταν ο Πρωθυπουργός αυτός που θα αναλάμβανε το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας δημόσια ότι δεσμεύεται να προχωρήσει αυτή η υπόθεση μέχρι τέλους. Με αυτή την έννοια, δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει τον λόγο της παραίτησής του. Σε καμία περίπτωση η παραίτησή του δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τη μη κάλυψη του Πρωθυπουργού πάνω στο θέμα του Μακεδονικού ζητήματος. Και πολύ περισσότερο να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι κάνει τη χάρη στον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση» δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Υπάρχει ένα πλούσιο ρεπορτάζ που δεν ξέρω αν είναι αληθινά. Έχουν γραφτεί τόσα πολλά, δεν ξέρω αν είναι διασταυρωμένα. Δεν μετέχω στο υπουργικό, αλλά επειδή το θέμα των κονδυλίων είναι ένα κρίσιμο θέμα, θεωρώ απαντήθηκε με επάρκεια και πληρότητα από τον Νίκο Βούτση. Σας υπενθυμίζω ότι από το 2017 υπάρχει μια σαφής κοινοβουλευτική διαδικασία ελέγχου αυτών των δαπανών» ανέφερε.

«Ο χρόνος των εκλογών είναι και συνάρτηση της πολιτικής ωριμότητας των εταίρων αυτής της κυβέρνησης. Αυτό αφορά τον κ. Καμμένο, αν τελικά αντιλαμβάνεται την ανάγκη μια τέτοια πολιτική συνοχή, παρά τις διαφωνίες του στο Μακεδονικό, να επιτρέψει στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της» τόνισε.

«Δεν ξέρω το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης. Νομίζω ο κ. Κοτζιάς θα κάνει και μια σειρά δημόσιες εμφανίσεις τις επόμενες ημέρες και θα πει πολλά. Εγώ κρατώ από αυτά που έχει πει μέχρι τώρα τη διάθεση του να επιβεβαιώσει ότι αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2015» σχολίασε.

Ερωτηθείς αν μπορεί να συνεχιστεί η συγκατοίκηση ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «ποτέ δεν κρύψαμε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή τη συγκυβέρνηση. Ήταν συγκεκριμένοι λόγοι, αυτοί φτάνουν στο τέλος τους, ολοκληρώνεται η σκοπιμότητα αυτής της κυβέρνησης με την συνταγματική προβλεπόμενη περίοδο. Έχει σημασία να καταλάβουμε και ιδιαίτερα η πλευρά του κ. Καμμένου ότι πρέπει να αφήσουμε αυτή την προσπάθεια να καρποφορήσει και άρα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί για να δούμε τα θετικά αποτελέσματα αυτής της επίπονης πορείας των προηγούμενων ετών».

“Η υπόθεση των συνεργασιών και των συγκλίσεων ανάμεσα στα κόμματα θα κανονικοποιηθεί και άρα θα βασίζεται σε πραγματικές προγραμματικές συγκλίσεις” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.