Quantcast
Τσίπρας: Το θέμα Κοτζιά έληξε - Η επιστολή του είναι προσωπική και δεν τη δημοσιοποιώ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Το θέμα Κοτζιά έληξε – Η επιστολή του είναι προσωπική και δεν τη δημοσιοποιώ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σχετικά με τηνπαραίτηση Κοτζιάκαι την 9σελιδη επιστολή που του παρέδωσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος τον κάλεσε να τη δημοσιεύει, ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςστη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι “δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές και δεν θα το κάνω και τώρα με την επιστολή Κοτζιά. Για εμένα το θέμα έχει λήξει και δεν θα δώσω συνέχεια”.

Εξαίροντας το έργο του Νίκου Κοτζιά ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: “Αφήνει πίσω του στο υπουργείο Εξωτερικών ένα σπουδαίο έργο και έχει ανεβάσει -και αυτό μας δυσκολεύει πολύ- ψηλά τον πήχη για όλους εμάς ώστε να συνεχίσουμε μια σειρά από στρατηγικές για την εξωτερική μας πολιτική που εκείνος εμπνεύστηκε και μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιούμε”.

Σχολιάζοντας την προσωπική του σχέση με τον τέως ΥΠΕΞ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: “Σε ό,τι αφορά εμένα, αυτά τα 3,5 χρόνια ο Νίκος Κοτζιάς δεν ήταν απλώς ένας υπουργός μου και συνεργάτης μου αλλά και ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό που με κάνει να είμαι ευτυχής είναι πως θα έχω τη δυνατότητα να συμβουλεύομαι αυτό το ανοιχτό βιβλίο τακτικά στα κρίσιμα θέματα, στα θέματα στρατηγικής που αφορούν την εξωτερική και που πλέον βρίσκονται αποκλειστικά στα δικά μου τα χέρια”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.