Quantcast
Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα - enikonomia.gr
share

Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Στη φυλακή οδηγείται ο Γιάννος Παπαντωνίου. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας- εισαγγελέα ο πρώην υπουργός κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη μαραθώνια απολογία του για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ύψους 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων. Παράνομο χρήμα που κατά το κατηγορητήριο συνδέεται με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Συνολικά η απολογία του πρώην υπουργού που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, διέκοψε το βράδυ και συνεχίστηκε σήμερα,διήρκησε 16 ωρες, με τον κατηγορούμενο να αρνείται όσα του αποδίδονται.
Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου η οποία επίσης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορία την οποία αρνήθηκε. Ωστόσο ούτε αυτή έπεισε με τις εξηγήσεις της ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Αποχωρώντας με χειροπέδες στα χέρια ο πρώην υπουργός δήλωσε πως «Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά. Η εργαλοιοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» επανέλαβε ο κ. Παπαντωνίου.

Οι δυο προφυλακιστέοι πέρασαν τη νύχτα στην ΓΑΔΑ και σήμερα το πρωί αναμένεται να οριστούν από τον εισαγγελέα οι φυλακές όπου θα κρατηθούν.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.