Quantcast
Παυλόπουλος: Θα υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από τα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Παυλόπουλος: Θα υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από τα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Η ιστορία έχει ήδη αποδείξει, με αμάχητα τεκμήρια, ότι το μεγάλο «Όχι» του ελληνικού λαού την 28η Οκτωβρίου 1940 είναι σήμερα και μάλιστα με όρους ύψιστου συμβολισμού ένα μεγάλο «Ναι» για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

“Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τούτου του συμβολισμού, όλοι πρέπει να εμπνεόμαστε για να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας, την ανεξαρτησία μας, την κυριαρχία μας. Αλλά ταυτοχρόνως και το ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα, την Ευρωπαϊκή Ένωση από όλα εκείνα τα μορφώματα του λαϊκισμού και ρατσισμού που αγγίζουν τα όρια του ναζισμού, τα οποία επιβουλεύονται την Ευρώπη. Θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη, να την εμποδίσουν να διαδραματίσει τον ρόλο που της ανήκει για τους λαός της, αλλά και τον πλανητικό της ρόλο” σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

“Μέσα ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο συμβολισμών είμαστε εδώ σήμερα, μαζί με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για να διατρανώσουμε αυτή την ανάγκη υπεράσπισης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Και λέμε, Έλληνες και Ιταλοί, Ιταλοί και Έλληνες, ότι αφήνουμε πίσω εκείνα που μας δίχασαν. Αλλά, διδασκόμενοι πάντοτε από την τραγωδία των εγκλημάτων της συνεργασίας του φασισμού και του ναζισμού δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από όλα εκείνα τα μορφώματα που προανέφερα. Και να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να αναβιώσουν ξανά οι εφιάλτες που οδήγησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρόνια Πολλά”.

Δείτε το βίντεο:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.