Quantcast
Παπακώστα στον ΑΝΤ1: Δεν μπορεί να είναι επιθετικός ο Ράμα όταν έχει χαθεί μια ζωή - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Παπακώστα στον ΑΝΤ1: Δεν μπορεί να είναι επιθετικός ο Ράμα όταν έχει χαθεί μια ζωή – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για το περιστατικό στους Βουλιαράτες με τον θάνατο του ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφαμίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Όπως επεσήμανε η υφυπουργός “είναι ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει, η ουσία είναι συγκλονιστική, ημέρα της Εθνικής επετείου που ήταν ένα σοκ… Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να υποστηρίζει, να συμβάλλει και να ζητεί εξηγήσεις και να παρεμβαίνει γιατί έτσι προκύπτει από τις συνθήκες για ότ,ι της συμβαίνει… Να ενδιαφέρεται να δει αν η η αυτονομία της είναι πραγματική ή όχι , να ενδιαφέρεται αν συμμετέχουν ισότιμα με ισονομία απόλυτη όπως ορίζουν οι συνθήκες οι δικοί μας ομογενείς, αυτό είναι δική μας δουλειά. Άρα το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα δυστυχώς είναι ότι οπρωθυπουργός της Αλβανίας με έναν παρορμητισμό ιδιότυπο εκφράστηκε που δεν συνάδει με τον θεσμικό του ρόλο και αναρωτιέμαι πώς με βάση τις συνθήκες διανοήθηκε να διατυπώσει την άποψή του δημόσια και όχι ιδιωτικά έτσι όπως τη διατύπωσε… Η ελληνική πλευρά, το ΥΠΕΞ επιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή, θα κάνει ό,τι προβλέπεται από τις συνθήκες για να μπορέσει η ελληνική μειονότητα να ασκήσει τα δικαιώματά της χωρίς αποκλεισμούς” ξεκαθάρισε και σημείωσε:

“Είναι υποχρέωσή μας να υπάρξει ελληνική παρουσία στις έρευνες. Αναρωτιέμαι γιατί ο θεσμικός παράγων της χώρας, ο πρωθυπουργός,. επέλεξε να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο, με ανησυχεί ότι δεν βούτηξε τη γλώσσα του στη σκέψη του, με απασχολεί, μένει να δούμε τι μέλει γενέσθαι”

Επίσης, υπογράμμισε: “Υποχρεωθήκαμε να του υπενθυμίσουμε ότι δεν μπορεί να είναι επιθετικός όταν έχει χαθεί μια ζωή. Δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι ένα κράτος δικαίου. Στα κράτη δικαίου. στις δημοκρατίες με ευρωπαϊκό πρόσημο δεν εκτελούνται οι πολίτες. Δεν μπορεί να εκτελείται ένας πολίτης ακόμη κι αν έχει συντελεστεί αδίκημα, συλλαμβάνονται, προσάγονται στις αρμόδιες Αρχές, στη δικαιοσύνη κι εκεί επιβάλλονται οι ποινές ” επεσήμανε η κυρία Παπακώστα.

“Ανεξάρτητα από το προφίλ ή το παρελθόν αποδεδειγμένο είναι ότι δεν λειτουργούν έτσι σε κράτος δικαίου” επανέλαβε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.