Quantcast
Τι θα συζητηθεί στην τετραμερή Ελλάδας - Ρουμανίας - Βουλγαρίας - Σερβίας - enikonomia.gr
share

Τι θα συζητηθεί στην τετραμερή Ελλάδας – Ρουμανίας – Βουλγαρίας – Σερβίας

δημοσιεύτηκε:

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή, η διασυνδεσιμότητα και η οικονομική συνεργασία στα πεδία των σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών, καθώς και ζητήματα που αφορούν την ενέργεια και τις υποδομές θα βρεθούν στο επίκεντρο της τετραμερούς συνάντησης κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στη Βάρνα.

Πρόκειται για την 5η συνάντηση κορυφής του εν λόγω σχήματος από τον Σεπτέμβριο του 2017, κάτι που δείχνει τη μεγάλη δυναμική του εγχειρήματος και τη σημαντική του συμβολή του στην περιφερειακή συνεργασία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και τη σημασία του για την ευρωπαϊκή προοπτική χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να σταθεί στο ότι η επιτυχής υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία υποστηρίζουν όλες οι χώρες της περιοχής, θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη σταθερότητα και την οικονομική συνανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ παράλληλα η Βόρεια Ελλάδα θα αναβαθμιστεί πολλαπλώς και θα καταστεί ένας από τους σημαντικότερους περιφερειακούς ενεργειακούς, εμπορικούς ναυτιλιακούς και μεταφορικούς και διαμετακομιστικούς κόμβους.

Στο γεύμα εργασίας θα συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης της Βουλγαρίας, και ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον οποίο θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας του Ισραήλ με χώρες της Ν.Α. Ευρώπης σε ζητήματα νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων και ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει τη θέση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ως σύνδεσμος ανάμεσα στη Ν.Α. Μεσόγειο και τη Ν.Α. Ευρώπη.

Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στην Τετραμερή Σύνοδο έχει ως εξής:

10.00: Διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

11.00 – 12.00: Συνάντηση των τεσσάρων ηγετών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας.

12.00 – 12.30: Συνέντευξη Τύπου.

12.30-14.00: Γεύμα εργασίας των τεσσάρων ηγετών, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

14.30: Διμερής συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.