Quantcast
Αναδρομικά: Αντιμέτωπη με δημοσιονομική βόμβα άνω των 8 δισ. ευρώ η κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Αναδρομικά: Αντιμέτωπη με δημοσιονομική βόμβα άνω των 8 δισ. ευρώ η κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Μία δημοσιονομική βόμβα που κυμαίνεται -σύμφωνα με εκτιμήσεις -από 8 δισ. ευρώ έως 15 δισ. ευρώ αποτελούν οι αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου Επικρατείας για τα αναδρομικά των συντάξεων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Μιχάλης Γκλεζάκος εκτίμησε ότι το άμεσο κόστος των δικαστικών αποφάσεων υπέρ της καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους κυμαίνεται από 2 έως 3 δισ. ευρώ. Μάλιστα τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να αποφύγει την καταβολή τους.
Το σύνολο των αναδρομικών που δικαιούνται οι συνταξιούχοι είπε ο κ. Γκλεζάκος είναι 8 με 9 δισ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν σε αυτά και τα ποσά που δικαιούνται εν ενεργεία εργαζόμενοι τότε το ποσό φτάνει στα 15 δισ. ευρώ. Ποσό που είναι δυσβάσταχτο για τον προϋπολογισμό.

«Τα ποσά είναι μεγάλα. Τα ποσά που δεν αποφύγει το κράτος να καταβάλλει είναι 2 με 3 δισ. ευρώ. Από εκεί και πέρα οι υποχρεώσεις που διαμορφώνονται με αναδρομικά και τα λοιπά μπορεί να φτάνουν τα 8 -9 δισ. ευρώ. Και αν βάλουμε τους εν ενεργεία υπαλλήλους μέσα τότε πάμε στα 15 δισ. ευρώ. Δηλαδή είναι ποσά τα οποία δεν μπορεί να τ’ αντέξει ο κρατικός προϋπολογισμός και με τα σημερινά χάλια της οικονομίας», τόνισε ο κ. Γκλεζάκος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.