Quantcast
Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει σε μια λογική καταστροφολογίας - Συνιστώ ψυχραιμία - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει σε μια λογική καταστροφολογίας – Συνιστώ ψυχραιμία

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Επειδή οι εθνικές εκλογές απέχουν ακόμη αρκετά παρ’ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και τρία χρόνια επικαλείται την επίσπευση των εκλογών, νομίζω αυτό το οποίο ξεδιπλώνεται αυτή τη στιγμή είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για αυτό που ονομάζουμε μεταμνημονιακή φάση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Η προσπάθεια δηλαδή για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε στους απλούς πολίτες τις θετικές επιπτώσεις από την έξοδο από τα μνημόνια και τα προγράμματα που τόσο πολύ πόνεσαν την κοινωνία τα περασμένα χρόνια. Με αυτή την έννοια οι πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή με πρώτο μέτρο την επιστροφή των αναδρομικών, οι οποίες θα συνεχιστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, με μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες υλοποιούν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και αίρουν βασικές αδικίες που συνέβησαν την μνημονιακή περίοδο και νομίζω δείχνουν την κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα” τόνισε.

“Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο και στο Παρίσι, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε λίγες ημέρες υπομονή, η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους αυτό το σχέδιο για την επόμενη ημέρα, το οποίο αφενός διασφαλίζει τη δημοσιονομική σταθερότητα, αυτά τα οποία πετύχαμε τα τρία τελευταία χρόνια μετά τον πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της προηγούμενης περιόδου 2009-2014, αυτά που εμείς πετύχαμε δεν θα τα θέσουμε υπό αμφισβήτηση και διακινδύνευση. Αυτό είναι δεδομένο προς όλους” σχολίασε.

“Από την μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέρους των ΜΜΕ συνεχίζεται μια λογική καταστροφολογίας, εγώ θα συνιστούσα σε όλους ψυχραιμία, καταλαβαίνω τον πανικό κάποιων όταν βρισκόμαστε πλέον σε μια νέα φάση και η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ορίσει τους όρους του παιχνιδιού, ψυχραιμία σε λίγες ημέρες θα καταλήξει αυτή η διαδικασία και όλοι θα γνωρίζουμε τι θα συμβεί με τις συντάξεις και τα υπόλοιπα μέτρα” είπε ο κ. Χαρίτσης.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

“Πολιτικά η θέση μας είναι ότι η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας” δήλωσε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.