Quantcast
Ρωμανός στον Realfm 97,8: Το κίνητρο για τη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας ήταν καθαρά ψηφοθηρικό - enikonomia.gr
share

Ρωμανός στον Realfm 97,8: Το κίνητρο για τη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας ήταν καθαρά ψηφοθηρικό

δημοσιεύτηκε:

O αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σχετικά με το θέμα των συντάξεων και των αναδρομικών ο κ. Ρωμανός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “προφανώς ευχόμαστε να αρθεί το μέτρο που ψήφισε και νομοθέτησε η κυβέρνηση και να μην περικοπούν οι συντάξεις. Είχαμε καταθέσει και αντίστοιχη τροπολογία το καλοκαίρι προτρέποντας τότε την κυβέρνηση να την κάνει δεκτή, ώστε να μην έχουμε όλο αυτό το διάστημα αυτή τη συζήτηση ανοικτή και να παίζουμε την κολοκυθιά για το εάν θα κοπούν ή όχι… Για τα αναδρομικά καταρχάς χαίρομαι που μετά την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά τους βουλευτές υπήρξε μία κίνηση και από άλλους πολιτικούς φορείς, από το ΚΙΝΑΛ, το ΠΟΤΑΜΙ και άκουσα και μία συζήτηση σχετική από τον κ. Βούτση. Άρα είναι θετικό το ότι με τη δική μας πρωτοβουλία έγιναν και κάποιες κινήσεις από τα άλλα κόμματα”.

Αναφερόμενος στη προσυμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε: “Νομίζω ότι θα πρέπει να εστιάσουμε στο κίνητρο και στο τι δημιούργησε. Αφενός δηλαδή τι κινητροδότησε αυτή τη συζήτηση και αυτή την πρόθεση για συμφωνία και αφετέρου τι δημιούργησε. Το κίνητρο ήταν καθαρά ψηφοθηρικό, δηλαδή εργαλειοποίησαν ακόμα και αυτό το πράγμα που είχαν κάνει σημαία τη σχέση Εκκλησίας – Κράτους για λίγες ψήφους και για πολλές προσλήψεις στο Δημόσιο. Αυτό ήταν το κίνητρο, αυτό ήταν τελικά το αποτέλεσμα όλου αυτού… Τελικά καταφέραμε να έχουμε μητροπολίτες εναντίον μητροπολιτών, παπάδες εναντίον μητροπολιτών και ιερείς εναντίον ιερέων… Αν έχουμε κάτι κερδίσει από τα μνημόνια νομίζω ήταν ότι τα νέα παιδιά κατάφεραν να μην έχουν όνειρο ένα ρουσφέτι, να μην έχουν όνειρο την πρόσληψη στο Δημόσιο που θα συμφωνήσουμε ότι ήταν παθογένεια και πολλών προηγούμενων ετών. Αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας κάνει τα πάντα, χρησιμοποιώντας και αυτό το θέμα μέσα στη φαρέτρα του, προκειμένου να γυρίσουμε ξανά σε αυτό το πράγμα που μας οδήγησε στην κρίση”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.