Quantcast
Άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη ζητεί η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες - enikonomia.gr
share

Άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη ζητεί η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

δημοσιεύτηκε:

Το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ζητεί με έγγραφό της η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΤΑ ΝΕΑ”, διατάχθηκε το άνοιγμα λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του κ. Δάφνης Σημίτη, του αδερφού του Σπύρου, καθώς και των Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001- 2003 και Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού Δημόσιας Τάξης την ίδια περίοδο.

Μάλιστα, ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από τη σύζυγο του κ. Μαλέσιου , Διαμαντούλα και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Το εν λόγω έγγραφο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 6571/2018 και ημερομηνία 30/10/2018 υπογράφεται από τον προϊστάμενο του τμήματος διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης της Αρχής Δημ. Καυκαλά και όπως αναφέρεται, το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4577/2018.

Το έγγραφο της αρχής για το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη και των υπολοίπων έξι προσώπων, ζητεί από τις τράπεζες να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα!

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.