Quantcast
Σπίρτζης στον Realfm 97,8: Δεν θέλουμε να κάνουμε το Μάτι όπως ήταν - Θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για τις διαδικασίες επισκευής - enikonomia.gr
share

Σπίρτζης στον Realfm 97,8: Δεν θέλουμε να κάνουμε το Μάτι όπως ήταν – Θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για τις διαδικασίες επισκευής

δημοσιεύτηκε:

“Μέσα σε ελάχιστους μήνες έχει προχωρήσει η υλοτόμηση στις αστικές περιοχές, που δεν έχει προχωρήσει σε καμία άλλη περιοχή. Έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες φύτευσης, σε πολλά σημεία δεν θυμίζει την περιοχή που είχε καεί” είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στους Realfm 97,8 και στους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Έχουμε στενή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος όπου έχει ξεκινήσει μία διαδικασία γρήγορης πολεοδόμησης. Όμως για να προχωρήσουμε την επισκευή των κτιρίων προβλέπουμε να έχουμε μία τροπολογία, η οποία θα κάνει αναστολή εργασιών στις συγκεκριμένες περιοχές που είναι να διανοιχτούν οι βασικές οδικές αρτηρίες για να μην εμποδίσουμε μέσω της επισκευής και της ανακατασκευής των κτιρίων το να έχουμε τα επόμενα χρόνια μία περιοχή που θα έχει πολεοδομικό σχέδιο. Δεν θέλουμε να κάνουμε το Μάτι ή τις υπόλοιπες περιοχές όπως ήταν. Πιστεύω ότι μέσα σε μία εβδομάδα θα κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή οπότε θα εκδοθεί και η υπουργική απόφαση για τις διαδικασίες επισκευής” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στην κατάρρευση της γέφυρας στην Καβάλα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: “Η γέφυρα ανήκει στον δήμο. Όταν ένας δήμος έχει μία υποδομή που δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό ή τους πόρους να το συντηρήσει τότε υπάρχουν διαδικασίες που απευθύνονται στην Περιφέρεια, στους δημόσιους φορείς εν προκειμένω στην Εγνατία ή στο υπουργείο για να υπάρχει η επιμέλεια της συντήρησης και της λειτουργίας μίας τέτοιας υποδομής… Εγώ έχω στα χέρια μου από χθες το βράδυ μία πρώτη έκθεση από τους μηχανικούς της Εγνατίας, θα τη δώσουμε στη δημοσιότητα, και έχουν λάβει εντολή οι επιθεωρητές δημοσίων έργων να ανέβουν και στη γέφυρα της Καβάλας και στη γέφυρα του Ιάσμου, διότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση με τις υποδομές. Εδώ και 1,5 χρόνο είναι σε διαβούλευση ένα τμήμα του σχεδίου νόμου που έχει ψηφιστεί, είχαμε διάφορα προβλήματα με τις διαπραγματεύσεις και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τους θεσμούς σε σχέση με το παρατηρητήριο τιμών και προδιαγραφών. Προβλέπεται ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο θα υποχρεώνονται όλοι οι φορείς του Δημοσίου, αλλά και οι ιδιωτικοί που απευθύνονται σε ευρύ κοινό να καταθέτουν ηλεκτρονικά τα σχέδια και τις μελέτες που έχουν κατασκευαστεί, να υπάρχει ο φάκελος ασφάλειας και λειτουργίας των υποδομών αυτών”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.