Quantcast
Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τη Συνταγματική Αναθεώρηση σαν εργαλείο - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τη Συνταγματική Αναθεώρηση σαν εργαλείο

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το περιθώριο των δύο μηνών, που δίνει η κυβέρνηση, δεν είναι επαρκής χρόνος για να ακουστούν όλες οι απόψεις και οι θέσεις των βουλευτών και των κομμάτων. “Το Σύνταγμα μας υποχρεώνει να αναζητήσουμε ευρύτερες συνθέσεις και συναινέσεις”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, όμως, πρόσθεσε, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, καθώς η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.

“Η κυβέρνηση συστηματικά διχάζει την κοινωνία και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πλήξει τους πολιτικούς της αντίπαλους” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έχει προσχωρήσει στο δόγμα Πολάκη και χρησιμοποιεί το Σύνταγμα σαν προσχηματικό εργαλείο γιατί δεν έχει άλλο τρόπο για να ξεφύγει από την πραγματικότητα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρότασή του να ψηφίσει αυτή η Βουλή τον μεγαλύτερο αριθμό άρθρων που θα έρθουν προς αναθεώρηση και να αποφασίσει η επόμενη. “Με αυτόν τον τρόπο, επειδή θα μεσολαβήσουν εκλογές, θα συμμετάσχουν και οι πολίτες και ο ίδιος ο λαός», σημείωσε. Όπως είπε, αυτό είναι και σύμφωνο με το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη. “Ποιος τρέμει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού;” διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφέρθηκε, δε, και στην προηγούμενη αναθεώρηση για την οποία, όπως τόνισε, τελικά δεν ψήφισε την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων λόγω της τότε υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.