Quantcast
Μάρδας στον RealFm 97,8: Ο προϋπολογισμός περπατάει σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα - enikonomia.gr
share

Μάρδας στον RealFm 97,8: Ο προϋπολογισμός περπατάει σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα

δημοσιεύτηκε:

Στον νέο προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Καμπουράκη.

“Έχουμε μία μείωση του ΕΝΦΙΑ που θα αγγίξει και τις επιχειρήσεις, έχουμε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών που και αυτό σαφώς λειτουργεί υπέρ της επιχειρηματικότητας, έχουμε μία επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για τους νέους έως 24 έτη, ετοιμάζεται μία μείωση του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και έχουμε μία μείωση της φορολογίας της διανομής των κερδών που και αυτό ευνοεί την επιχειρηματικότητα”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε:

“Εμείς εκείνο το οποίο βλέπουμε είναι το τι έχουν αποφασίσει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ στο πλαίσιο της εποπτείας. Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup λένε ότι είσαι μέσα στους στόχους σήμερα. Έχουμε και την τριμηνιαία έκθεση στο πλαίσιο του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης όπου και εκεί βλέπουμε ότι είμαστε μέσα στους στόχους. Υποχρεωτικό στόχο για πλεόνασμα έχουμε το 3,5 έως το 2022, το οποίο το ξεπερνάμε”. “Ο προϋπολογισμός περπατάει σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, τα οποία τηρούνται. Για να αλλάξουν κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν κάποια συμφωνηθέντα. Έχουμε αλλάξει στο πλαίσιο συναίνεσης κάποια συμφωνηθέντα που έχουν σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις… Θα δούμε τι θα γίνει με το αφορολόγητο. Μην ξεχνάμε ότι συζητείται αυτό το θέμα της μείωσης του αφορολογήτου, αλλά έχουμε και μείωση των φορολογικών συντελεστών. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών δεν είναι επίδομα είναι ανάσα για τους επαγγελματίες”, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε:

“Η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και μάλιστα επενδύσεις μίας άλλης μορφής, που τουλάχιστον εμείς αυτές τις κοιτάμε. Η χώρα θέλει επενδύσεις μεγάλες σε εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες για να πιάσουμε τα 80 δισ. που χρειαζόμαστε ως ιδιωτικές επενδύσεις την επόμενη πενταετία, αυτό δεν βγαίνει μόνο με δημόσια έργα, με δρόμους και γεφύρια. Βαθμολογικά η χώρα σε ότι αφορά τις υποδομές πλέον είναι πάρα πολύ ψηλά διεθνώς… Η θέση δεν είναι εναντίον του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, είναι μία θέση που αναφέρεται στην εκλογίκευση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.