Quantcast
Χαρίτσης: Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη χωρίς αποκέντρωση - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη χωρίς αποκέντρωση

δημοσιεύτηκε:

«Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη χωρίς αποκέντρωση και ενίσχυση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει την ανάγκη «να μπορέσει η Αυτοδιοίκηση να κατοχυρώσει τον κρίσιμο ρόλο που της αναλογεί ως το επίπεδο της διοίκησης που είναι πιο κοντά στον πολίτη» και ότι «τα περιφερειακά συνέδρια που οργανώσαμε τον τελευταίο χρόνο σε όλη τη χώρα είχαν αυτόν ακριβώς το ρόλο», και διαβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσουμε στην ίδια λογική και το επόμενο διάστημα».

Για τα περί σκανδαλολογίας, σημειώνει ότι τον όρο αυτό χρησιμοποιούν «όσοι δεν θέλουν να διερευνηθούν τα σκάνδαλα γιατί φοβούνται το πολιτικό κόστος ή ακόμη χειρότερα, επειδή κρύβουν σκελετούς στις ντουλάπες τους» και συμπληρώνει λέγοντας ότι «η πλήρης διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη όλων των υποθέσεων διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος είναι πάνδημο αίτημα της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στο δίλημμα των ερχόμενων εκλογών, τονίζει ότι «οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην Αριστερά που οδηγεί τη χώρα σε μια νέα προοδευτική πορεία με προτεραιότητα τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας, τη διεύρυνση της δημοκρατίας, την ειρήνη και τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια και από την άλλη, σε μια σκληρά νεοφιλελεύθερη Δεξιά που θέλει να μας γυρίσει πίσω στις μνημνονιακές πολιτικές, στην εθνικιστική περιχαράκωση και τη συντηρητική αναδίπλωση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.