Quantcast
Debate Ζαχαριάδη - Ρωμανού στον RealFm 97,8 - enikonomia.gr
share

Debate Ζαχαριάδη – Ρωμανού στον RealFm 97,8

δημοσιεύτηκε:

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για το Σκοπιανό στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

“Οι γείτονες πρέπει να σεβαστούν όχι μόνο το πνεύμα αλλά και το γράμμα της συμφωνίας. Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται και όχι για να ερμηνεύονται κατά το δοκούν και κανένας δεν μπορεί να παίζει, σε αυτή την δύσκολη και ευαίσθητη φάση που βρισκόμαστε και θέλουμε πιστεύω ειλικρινά και οι δύο πλευρές να φτάσουμε μέχρι το τέλος, παιχνίδια” ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης. Ο κ. Ρωμανός ανταπάντησε “ο κ. Ζάεφ, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για Μακεδόνες που βρίσκονται στην Ελλάδα και πλέον μετά τη Συμφωνία του κ. Τσίπρα δηλαδή έχουν τη δυνατότητα να διδάσκουν τη δήθεν “μακεδονική” γλώσσα, νομίζω ότι απλά επιβεβαιώνει αυτό που εμείς λέμε από την αρχή, ότι δηλαδή ο συνδυασμός της σύνθετης ονομασίας με την αναγνώριση δήθεν “μακεδονικής” γλώσσας και εθνότητας από την άλλη, που είναι κάτι πρωτόγνωρο και που ενώ το ζητούν επί χρόνια, ο μόνος που το δέχθηκε είναι ο κ. Τσίπρας, οδηγεί στην αναβίωση όλων των ανιστόρητων διεκδικήσεων και πλέον γίνεται με τη δική μας υπογραφή, δηλαδή του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου και του κ. Κοτζιά και τη δική μας συναίνεση. Αυτό είναι το πρωτόγνωρο. Δεν μπορώ να φανταστώ αν αυτά γίνονται πριν κυρωθεί η συμφωνία και από τις δύο πλευρές, τι θα γίνεται αφού κυρωθεί”.

Ερωτηθείς για το σενάριο επίσπευσης των εκλογών ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε “η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με καλύτερα και χειρότερα σενάρια για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί με τα καλύτερα σενάρια για την χώρα. Το συμφέρον της χώρας είναι οι εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο του 2019”.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε ότι “είναι πρωταθλητές στους έμμεσους φόρους, πρωταθλητές στην αύξηση φόρων, πρωταθλητές στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.