Quantcast
Κύμα αγωγών κατά της μίσθωσης Airbnb - Διχασμένοι οι ιδιοκτήτες - enikonomia.gr
share

Κύμα αγωγών κατά της μίσθωσης Airbnb – Διχασμένοι οι ιδιοκτήτες

δημοσιεύτηκε:

Μετά τηνδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που απαγόρευσε την βραχυχρόνια μίσθωση παραθεριστικής βίλας στη Χαλκιδική μέσω της πλατφόρμας του Airbnb, πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που προσανατολίζονται να ακολουθήσουν την δικαστική οδό.

Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υποστηρίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν την περιουσία τους όπως επιθυμούν, ενοικιάζοντας ταακίνητατους για μικρά χρονικά διαστήματα. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι βλάπτονται τα δικαιώματα τους όταν τα ακίνητα που νοικιάζονται βραχυπρόθεσμα βρίσκονται σε πολυκατοικίες ή συγκροτήματα κατοικιών.Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων που περιγράφουν παραβάσεις των κανονισμών της πολυκατοικίας, ανεξέλεγκτο μπες βγες από πλήθος κόσμου και φασαρία.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα παραχωρούν μέσω της πλατφόρμας , υποστηρίζουν ότι αυτή η επιλογή τους έχει βγάλει από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Άλλοι εκτιμούν ότι στο παρελθόν τα ακίνητα αυτά ήταν ανοίκιαστα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στοίβες με απλήρωτους λογαριαμούς. Η επιλογή της βραχυχρόνιας μίσθωσης τα κάνει βιώσιμα, υποστηρίζουν.
Σε κάθε περίπτωση ο σεβασμός των κανόνων των πολυκατοικιών ή συγκροτημάτων από τους ενοικιαστές βραχυχρόνιας μίσθωσης θα ήταν μια λύση.

ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.