Quantcast
Φίλης για Πετσίτη: Ήταν βοηθός του Νίκου Παππά - Όσα διαβάζουμε είναι ενοχλητικά - enikonomia.gr
share

Φίλης για Πετσίτη: Ήταν βοηθός του Νίκου Παππά – Όσα διαβάζουμε είναι ενοχλητικά

δημοσιεύτηκε:

«Δεν τον ήξερα ιδιαίτερα… Ως φιγούρα, δεν είχα προσωπικές σχέσεις, δεν έχω εικόνα να σας είμαι ειλικρινής, ήταν και βοηθός του Νίκου Παππά, δεν ξέρω τι ακριβώς. Διαβάζω αυτά που διαβάζετε και εσείς» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Νίκος Φίλης, σχετικά με την υπόθεση Πετσίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ.

Μετά από σχετική ερώτηση απάντησε πως «όσα διαβάζουμε είναι ενοχλητικά, αλλά απομένει να αποδειχθούν ότι είναι έτσι διότι αυτό είναι θέμα απόδειξης αλλά όσα διαβάζουμε είναι ενοχλητικά».



Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει ο Νίκος Παππάς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, απάντησε ότι «στο βαθμό που αναφέρεται συγκεκριμένα, “ναι” αλλά έχει κάνει κάποιες δηλώσεις».


«Όλα αυτά που μένει να αποδειχθούν ότι είναι ακριβή, χρειάζονται εξηγήσεις βεβαίως» και συμπλήρωσε ότι «φοβούμαι ότι γίνεται μια συζήτηση χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, δεν θα ήθελα να δηλητηριαστεί η πολιτική σκηνή».

Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε, επίσης, αθλιότητα τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος σε δήλωσή του για την έκρηξη στον ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι «η κυβέρνηση είναι βασικός ηθικός αυτουργός για την επίθεση».

«Αθλιότητα αυτό που λέει ο κ. Αλαφούζος, όλοι μπορεί να λένε αθλιότητες υπό το κράτος του τρόμου ή της στιγμής ή ιδεολογικών προκαταλήψεων» είπε ο κ. Φίλης.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια γραμική απόσταση στο παιδί που πετάει μια πέτρα ή μια μολότοφ και στον άλλο που οργανώνει και εκτελεί με εγκληματικό τρόπο έναν πολίτη. Δεν υπάρχει συνεχές βίας, είναι μέρα με τη νύχτα να βάλεις 10 κιλά για να σκοτώσεις έναν τηλεοπτικό σταθμό ή να πετάξεις μια μολότοφ στην τράπεζα. Να μην τα συγκρίνουμε αυτά. Μην φτιάχνουμε τρομοκράτες σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι βία τα τρικάκια του Ρουβίκωνα. Δεν είναι βία το τρικάκι, τα 10 κιλά εκρηκτικά είναι τρομοκρατία, είναι σαφές».


Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.