Quantcast
Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων, των σκανδάλων και της διαπλοκής - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων, των σκανδάλων και της διαπλοκής – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εξαπέλυσεο πρόεδρος της ΝΔ,Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού.

«Καταψηφίζουμε όχι μόνο τις επιμέρους προβλέψεις του προϋπολογισμού, αλλά μέσω αυτού συνολικά την κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων, της βαριάς λιτότητας, των σκανδάλων και της διαπλοκής. Της απαράδεκτης κυβέρνησης που χειροτέρεψε τη ζωή των Ελλήνων. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ό,τι αυτοί συμβολίζουν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει αυτή η κυβέρνηση.

«Ο κύκλος της κρίσης θα έπρεπε να κλείσει πριν από τέσσερα χρόνια αν εσείς κ. Τσίπρα δεν προκαλούσατε εκλογές σε σύμπραξη με τον κ. Κουβέλη και τη Χρυσή Αυγή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον Φώτη Κουβέλη, σχολίασε ειρωνικά: «Σας βλέπω στα υπουργικά έδρανα, κανείς καλός δεν χάνεται σε αυτή τη χώρα».

«Τινάξατε στον αέρα τις προσπάθειες του λαού με ένα αχρείαστο μνημόνιο, παγιδεύσατε τη χώρα σε έναν νέο κύκλο λιτότητας, ζημιώνοντάς τη με 100 δισ. ευρώ. Αν δεν είχατε έρθει στην εξουσία, η κρίση θα είχε τελειώσει εδώ και μια τετραετία. Η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά την πολιτική απάτη που τώρα βαφτίσατε αυταπάτη… Ο κύκλος της παρακμής σας λήγει, αλλά οι Έλληνες θα σας θυμούνται για πέντε λέξεις: «ψέμα, φτώχεια, φόροι, φόβος και σκάνδαλα».

«Η Ελλάδα δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που το είχε ανάγκη. Διαλύσατε τη μεσαία τάξη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «To QE ο κ. Τσίπρας πρώτα το αρνήθηκε, πρόπερσι το έθεσε ως μέγα στόχο, πέρυσι το είπε «εναλλακτική λύση» και φέτος τι έκανε; Απλώς το έχασε! Κάπου 2,6 τρισ. ευρώ πήραν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Και η Ελλάδα πόσα πήρε; Ούτε ένα ευρώ».

«Το 2015 η χώρα διχάστηκε σ΄ένα δημοψήφισμα παρωδία και έχασε τις τράπεζές της», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας: «Πήρατε μέτρα 11 δισ. από τα οποία επιστρέφετε το ένα ως προεκλογικό φιλοδώρημα».

«Υποδεχόμαστε το νέο έτος με μια κοινωνία που ύστερα από 29 αυξήσεις φόρων, 17 παρεμβάσεις που μειώνουν τις συντάξεις και μείωση των μισθών παραμένει και σήμερα φυλακισμένη στη λιτότητα και με μια κυβέρνηση ανίκανη παρά την «κατανόηση» που σας δείχνουν οι δανειστές να μπορέσει να προχωρήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι «η χώρα μας τώρα καλείται να καλύψει τις ανάγκες της με δανεισμό από τις διεθνείς αγορές. Αυτό που παρέμεινε είναι η εποπτεία την οποία καμιά άλλη χώρα δεν την έχει», συμπλήρωσε.

«Ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι ούτε αξιόπιστος ούτε αναπτυξιακός. Άλλωστε σε κανέναν από τους 4 προϋπολογισμούς δεν πιάσατε τους στόχους ανάπτυξης. 4 στις 4 αποτυχίες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και περιέγραψε τον στόχο του κόμματός του: «Τον στόχο μας περιγράφει το δίπτυχο λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες καλές δουλειές».

«Η ΝΔ καλείται να γεφυρώσει παλιά και νέα ρήγματα στην κοινωνία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «εμείς πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές».

«Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας κι έτσι να διεκδικήσει τη μείωση των υπερβολικών υπερπλεονασμάτων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφέρθηκε επίσης στη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας κριτική στην ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και τάχθηκε κατά της μυστικής ψηφοφορίας, ενώ επανέλαβε ότι η θέση της ΝΔ είναι κρυστάλλινη “απέναντι στο σφάλμα των Πρεσπών και δεν θα το ψηφίσουμε. Γιατί ποτίζει τον αλυτρωτισμό, ξυπνάει εθνικισμούς και δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα και στις δύο χώρες”. Ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να αναφερθεί και στην Αλβανία και πρόσθεσε: “Από το ελληνικό Κοινοβούλιο στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα Τίρανα. Αν η Αλβανία δεν σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας, μπορεί να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές τις φιλοδοξίες”.

Επίθεση όμως έκανε και στο “ηθικό πλεονέκτημα καταγγέλλοντας σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ: “Ο σταθμός του Θριασίου, τα 1,6 δισ. του μεταναστευτικού, τα 700 εκατομμύρια του «Ελευθέριος Βενιζέλος», η ΔΕΗ των Σκοπίων, τα βλήματα στην Σαουδική Αραβία. Και βέβαια η ΔΕΠΑ με τα φέσια των δεκάδων εκατομμυρίων για να εξυπηρετήσετε συμφέροντα με τα οποία διαπλέκεστε”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.