Quantcast
Μανιαδάκης: Πώς να διαφύγω από την χώρα όταν εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ; - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μανιαδάκης: Πώς να διαφύγω από την χώρα όταν εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ; – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Ποτέ δεν προσπάθησα να φύγω από τη χώρα. Έχω κάνει πάνω από 70 ταξίδια, σε γνώση των Αρχών”, δήλωσε ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης, μιλώντας στον ANT1.

Όπως εξήγησε ο κ. Μανιαδάκης, “την Πέμπτη συναντήθηκα με την ίδια την εισαγγελέα, της είχα πει ότι θα μετακομίσω στο εξωτερικό”, όταν όμως βρισκόταν στο αεροδρόμιο, “κρατήθηκα με διάφορα προσχήματα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και τότε μου παρουσιάστηκε η απαγόρευση εξόδου”, ενώ “οι Αρχές γνώριζαν ότι θα μετακομίσει η οικογένεια και εγώ θα επέστρεφα και μάλιστα μου είχαν δοθεί οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί Αρχές”.

Και διερωτήθηκε “πώς να διαφύγω από τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ; Είναι δυνατόν να είμαι τόσο ανόητος”.

“Ποτέ δεν έδωσα την αίσθηση ότι γνωρίζω για έκνομες πράξεις δικές μου ή άλλων προσώπων”


Σχετικά με την υπόθεση είπε: “Ποτέ δεν έδωσα την αίσθηση ότι γνωρίζω για έκνομες πράξεις δικές μου ή άλλων προσώπων” και παραδέχθηκε ότι “υπάρχουν ευθύνες για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων”.

Εξήγησε δε ότι η δουλειά του είναι η ανάλυση των οικονομικών στοιχείων “για το ποιες είναι οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων που δεν δικαιολογούνται και μετά αυτοί που εισηγήθηκαν τις υπερτιμολογήσεις θα πρέπει να τις αιτιολογήσουν”.

“Οι εισαγγελείς εμμένουν στην άποψη ότι εγώ γνωρίζω για το αν έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει έκνομες πράξεις από πλευράς πολιτικών προσώπων. Εγώ απάντησα αρνητικά όμως γιατί δεν γνωρίζω ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες”, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι “μου ζητήθηκε πολλές φορές” να κατονομάσω πρόσωπα.

Κληθείς να απαντήσει στο γιατί χρειαζόταν προστασία ενώ δεν είχε κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα, διερωτήθηκε εάν “το να αποκαλύψεις αν σε κάθε τετράμηνη τιμολόγηση των φαρμάκων υπάρχει ένα ευρώ αύξηση που οδηγεί σε 10 εκατ. χρέος, αυτό δεν χρειάζεται προστασία;”.

“Ποτέ δεν υποσχέθηκα ούτε είπα ότι θα δώσω στοιχεία και συγκεκριμένους ανθρώπους. Αν υποδείξεις ότι έχουν γίνει παράνομες αυξήσεις στα φάρμακα και κάποιοι θιγούν, αυτό χρήζει προστασίας”.

Κληθείς να απαντήσει στο ποιες είναι οι κατηγορίες που του επιρρίπτονται, είπε ότι

“αυτό το κατηγορητήριο λέει ότι εγώ συνεισέφερα σε μνημονιακό νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και έχει σχέση με τον συμψηφισμό χρεών των φαρμακευτικών” και συμπλήρωσε ότι, “ένας από τους μάρτυρες, γένους θηλυκού, λέει στην κατάθεσή της ότι εγώ έχω λάβει 120.000 ευρώ από την Novartis, προκειμένου να υπερτιμολογήσω φάρμακα”.

Σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο συνήγορος προστατευόμενων μαρτύρων Παύλος Σαράκης, ότι δηλαδή έχει καταθέσει ονόματα πολιτικών προσώπων της Ελλάδας στις αμερικανικές Αρχές, διέψευσε, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι “αναληθές” και κατηγόρησε τον νομικό για τις δηλώσεις του, αναφέροντας ότι, “έχει οικονομικό κίνητρο. Έχω καταθέσει με το πραγματικό μου όνομα, αλλά δεν έχω αναφέρει κανέναν”, τόνισε.

Σχετικά με την άρση της αστυνομικής του προστασίας είπε ότι, του ζητήθηκε από τον προϊστάμενο της αρμόδιας Αρχής ότι και του ζήτησε να υπογράψει έγγραφο, που “ετοίμασε ο ίδιος, για δικούς του λόγους”.

Κληθείς να απαντήσει στο ‘ποιος του την έστησε’, είπε ότι, “είναι προφανές το τι έχει συμβεί”.

“Πιστεύω ότι υπάρχει τεράστια υπόθεση με δεκάδες παρακλάδια”, σημείωσε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.