Quantcast
Δικηγόρος Μανιαδάκη στον Realfm 97,8: Υπάρχει μία κραυγαλέα δικονομική αστοχία - Εσφαλμένη από την πλευρά της Εισαγγελίας η νομική ερμηνεία - enikonomia.gr
share

Δικηγόρος Μανιαδάκη στον Realfm 97,8: Υπάρχει μία κραυγαλέα δικονομική αστοχία – Εσφαλμένη από την πλευρά της Εισαγγελίας η νομική ερμηνεία

δημοσιεύτηκε:

Για κραυγαλέα δικονομική αστοχία και εσφαλμένη ερμηνεία από την Εισαγγελία έκανε λόγο ο δικηγόρος του Νίκου Μανιαδάκη, Θεόδωρος Μαντάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Καταρχήν όχι απλά επιδιώκει να βοηθήσει, συμβάλει και βοηθάει. Εδώ και πάνω από έναν χρόνο είναι προστατευόμενος μάρτυρας και μάλιστα από αυτούς που από βήματος ελληνικού κοινοβουλίου χαρακτηρίστηκαν ως ήρωες με την έννοια του ότι πραγματικά κάποιοι άνθρωποι πήραν τεράστια ευθύνη, τεράστιο φορτίο στην πλάτη τους και συνέβαλαν καθοριστικά στη διαλεύκανση μιας υπόθεσης διαφθοράς, όπως το σκάνδαλο της Novartis”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς και πρόσθεσε:

“Έχοντας λοιπόν για πάνω από έναν χρόνο την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα βρίσκεται ξαφνικά μέσα σε λίγες ώρες να μεταπίπτει από την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα στην ιδιότητα του βασικού κατηγορούμενου”.

“Όταν για μήνες ολόκληρους έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ταξίδια στο εξωτερικό, πριν από δέκα μέρες είχε φύγει το προηγούμενο ταξίδι στο εξωτερικό. Θα εκπλαγείτε από τον όγκο του αποδεικτικού υλικού, τα εισιτήρια για τα ταξίδια στο εξωτερικό που πραγματοποίησε τον τελευταίο χρόνο. Πλέον βιώνουμε έναν δικονομικό παραλογισμό. Νομίζω ότι οι προβληματισμοί είναι εξαιρετικά εύστοχοι” ανέφερε ο κ. Μαντάς και σημείωσε:

“Εμείς αμφισβητούμε ευθέως την εγκυρότητα της διάταξης για την απαγόρευση εξόδου και αμφισβητούμε και τον νομικά παραδεκτό της ποινικής δίωξης. Αισθάνομαι ότι υπάρχει μία κραυγαλέα δικονομική αστοχία. Πιστεύω ότι είναι εσφαλμένη από την πλευρά της Εισαγγελίας νομική ερμηνεία και έχω απόλυτη πεποίθηση ότι στα επόμενα στάδια της ποινικής Δικαιοσύνης, που είναι τα δικαστικά συμβούλια, η αστοχία αυτή η δικονομική θα αποκατασταθεί”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.