Quantcast
Χωρίς αστικά λεωφορεία η Θεσσαλονίκη - Ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι - enikonomia.gr
share

Χωρίς αστικά λεωφορεία η Θεσσαλονίκη – Ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι

δημοσιεύτηκε:

Χωρίς αστικά λεωφορεία είναι η Θεσσαλονίκη λόγω του χιονιού που έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της πόλης και της ολισθηρότητας των δρόμων.

Ανοιχτοί είναι οι κεντρικοί παράλληλοι δρόμοι της Θεσσαλονίκης ενώ προσβάσιμα είναι τα νοσοκομεία που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης προς το παρόν δεν κυκλοφορεί κανένα λεωφορείο, αναμένεται να καθαρίσουν οι δήμοι και η Περιφέρεια τους δρόμους από τα χιόνια και να γίνουν δοκιμές, ώστε να βγουν με ασφάλεια τα λεωφορεία σε κυκλοφορία. Ο κ . Παναγιωτίδης ανέφερε ότι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με αλυσίδες γιατί αν σε κάποιο σημείο του δρόμου δεν υπάρχει χιόνι ή πάγος υπάρχει ο κίνδυνος να «διαλυθούν» σε περίπτωση που «βρουν» άσφαλτο.

Οι δρόμοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ανοιχτοί και η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης η κυκλοφορία στις κεντρικές αρτηρίες γίνεται κανονικά ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

“Ο δήμος Θεσσαλονίκης καταβάλλει έντονες προσπάθειες από χθες για να ανοίξουν οι δρόμο. Έχουμε ρίξει περισσότερους από 200 τόνους αλάτι και αυτή τη στιγμή δουλεύουν 11 υδροφόρες και 11 αλατιέρες καθώς και όλο το προσωπικό της υπηρεσίας για να βελτιώσουν την κατάσταση στους δρόμους της πόλης» ανέφερε ο εντεταλμένος για θέματα καθαριότητας δημοτικός σύμβουλος, Λάζαρος Ζαχαριάδης. Πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτοί οι παράλληλοι οδικοί άξονες στο κέντρο της πόλης όπως η Β. Όλγας, η Τσιμισκή, η Εγνατία , η Κασσάνδρου, η Ολυμπιάδος, ενώ είναι προσβάσιμα όλα τα νοσοκομεία που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση – παγετός) ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών

Συγκεκριμένα από τις 5 το πρωί σήμερα και μέχρι την ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινομένων και τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου βάρους άνω των 3,5 τόνων σε όλο το οδικό δίκτυο (εθνικό-επαρχιακό-δημοτικό) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Επίσης ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο (εθνικό-επαρχιακό-δημοτικό) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.