Quantcast
Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο Ερντογάν: Θα πετάξω τους Έλληνες στη θάλασσα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο Ερντογάν: Θα πετάξω τους Έλληνες στη θάλασσα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για μία ακόμη φορά οΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί ανεβάζοντας τους τόνους της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και απειλεί να πετάξει τους Έλληνες στη θάλασσα. 

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Ερντογάν ονειρεύεται σύνορα μέχρι τη Βιέννη. ”Για εμάς τα σύνορα της Σμύρνης αρχίζουν από τη Βιέννη μέχρι τις ακτές της Αδριατικής κι αρχίζουν από το ανατολικό Τουρκεστάν και από τις βόρειες και ανατολικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Από τον καιρό του Τζαχά Μπέη, εδώ και 900 χρόνια ήταν Τουρκική Πόλη. Από τη Θεσσαλονίκη και την Κριμαία μέχρι την Κρήτη, τα αδέρφια μας πάντοτε ζούσαν με ειρήνη”, δηλώνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε ποίημα του Μουχαρέμ Ερτάς και βρήκε την ευκαιρία να πει σε πρώτο πρόσωπο, «εγώ θα πετάξω τους Έλληνες στη θάλασσα».

«Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού. Μην πας να κόψεις το τριαντάφυλλο. Ο ελληνικός στρατός δεν σκοτώνεται, μην πας να περάσεις. Εγώ θα περάσω στην Σμύρνη και θα πετάξω τους Έλληνες στη θάλασσα. Σμύρνη είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε εναντίον των αλεπούδων που θέλουν να μπουν στο κρεβάτι του λιονταριού; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μέρα και νύχτα για να στερέψουμε τα ποτάμια μας που μας διαβρώνουν μέσα και έξω; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι για την ανεξαρτησία και το μέλλον μας να τους πετάξουμε στη θάλασσα, όπως έκανε ο Κεμάλ Ατατούρκ; »σημείωσε ο Ερντογάν.

Δείτε το βίντεο:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.