Quantcast
Λυκούδης στον Reafm 97,8: Περνάω μια μεγάλη περίοδο πολιτικής αμηχανίας - enikonomia.gr
share

Λυκούδης στον Reafm 97,8: Περνάω μια μεγάλη περίοδο πολιτικής αμηχανίας

δημοσιεύτηκε:

Θέμα δεδηλωμένης έθεσε ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, ενώ δήλωσε ότι περνάει περίοδο “πολιτικής αμηχανίας”.

«Δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Είμαστε σε μια φάση που είναι διάχυτη η αίσθηση ότι τα πράγματα δεν προχωράνε. Το κλίμα είναι εκρηκτικό. Ακόμη και πριν από 10-15 μέρες υπήρχαν απειλές από τον Καμμένο ότι αποσύρει τους υπουργούς του, τώρα το πράγμα είναι διαφορετικό, είναι αποσύρω την εμπιστοσύνη μου στην κυβέρνηση… Το θέμα είναι ότι από την ώρα που ο κυβερνητικός εταίρος που δίνει μέχρι τώρα την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποίαγια χρόνια ολόκληρα είχε μια παρά πολύ στέρεη συνοχή, λέει ότι αποσύρω την εμπιστοσύνη μου ,σημαίνει ότι προκύπτει ζήτημα δεδηλωμένης. Νομίζω ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά τώρα προκύπτει άλλου τύπου ζήτημα» δήλωσε ο κ. Λυκούδης.

«Ο βασικός άξονας της συμφωνίας των Πρεσπών είναι θετικός με την έννοια της σύνθετης ονομασίας, εάν συνδεθεί με την ιδέα ότι μπορεί να αποτελέσει νέα κυβερνητική πλειοψηφία και ψήφο εμπιστοσύνης, αλλάζει χαρακτήρα… Ποτέ δεν ήμουν υπέρ των πρόωρων εκλογών διότι είμαι υπέρ της σταθερότητας. Τώρα λέω ότι είναι προφανές ότι πρέπει να έχουμε άλλου τύπου εξέλιξη, για να λύσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πιο ριζοσπαστικό. Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα στηριχθεί σε μια συμφωνία που δεν έχει σχέση με την κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι δυνατόν μέσα σε τέτοιο κλίμα να θεωρήσουμε ότι υπάρχει πολιτική συμφωνία στη χώρα;» σημείωσε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Ερωτηθείς τι θα πράξει ο ίδιος, απάντησε: «Οι επιλογές είναι πάρα πολύ δύσκολες για έναν άνθρωπο σαν κι εμένα και θέλουν πολλή σκέψη και πολύ προβληματισμό. Είμαι άνθρωπος της αριστεράς, δεν έχω μετακινηθεί από τον χώρο της δικής μου αριστεράς ούτε ένα χιλιοστό, έξω από αυτά όρια δεν μπορώ να βγω. Έτσι όμως όπως είναι διαμορφωμένος ο πολιτικός χάρτης, για μένα υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα όσον αφορά στη δική μου θέση. Είμαι σε μια περίοδο συλλογισμού».

«Ο βασικός άξονας της συμφωνίας των Πρεσπών είναι θετικός, αλλά και αυτή η υπόθεση που θα μπορούσε να είναι κοινός τόπος όλων των πολιτικών δυνάμεων, εσωτερικοποιήθηκε και πήρε ένα χαρακτήρα μιας απίστευτης αντιπαλότητας και διχασμού. Εγώ ως άνθρωπος αυτόν τον διχασμό δεν τον θέλω, δεν τον αντέχω. Θα επιθυμούσα να είχαν βρεθεί τρόποι για να περάσουμε αυτά τα ζητήματα, με άλλου τύπου συναινέσεις. Ένας άνθρωπος που θέλει να λειτουργήσει με έναν διαφορετικό τρόπο, με αυτά τα δεδομένα, βρίσκεται σε μια μεγάλη περίοδο αμηχανίας. Περνάω μια μεγάλη περίοδο πολιτικής αμηχανίας και σας το λέω από καρδιάς.» συμπλήρωσε ο κ. Λυκούδης.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.