Quantcast
Κατσίκης: Οι ΑΝΕΛ φεύγουν από την κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κατσίκης: Οι ΑΝΕΛ φεύγουν από την κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα, συγκλίνουν στο σημείο του διαζυγίου. Η απόσυρση της εμπιστοσύνης μας από την κυβέρνηση δεν είναι κάτι που ακούγεται πρώτη φορά. Εμμένουμε στη θέση μας εφόσον έρχεται η Συμφωνία», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ANT1 o βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.

Όπως παρατήρησε ο κ. Κατσίκης, «το μόνο πράγμα που έχει μπει ανάμεσά μας προκειμένου να σταματήσουμε να είμαστε ο κυβερνητικός εταίρος είναι το ονοματολογικό των Σκοπίων. Δεν είχαμε άλλο λόγο».


Στις ερωτήσεις για το πότε το «διαζύγιο» θα γίνει πραγματικότητα, ο κ. Κατσίκης είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος ή την Δευτέρα μετά την συζήτηση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά ή λίγο αργότερα, αλλά αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι το «διαζύγιο», είναι δεδομένο. «Εμείς φεύγουμε, αν φύγουμε σήμερα στις 10, εάν θα φύγουμε που έχουμε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16 τη Δευτέρα, δεν είναι μείζον. Το μείζον είναι η θέση μας η οποία είναι ξεκάθαρη, πάγια και δεν αλλάζει. Ανάμεσά μας έχει μπει το Σκοπιανό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός τη ζητήσει από την ελληνική Βουλή. «Τη στιγμή που η πολιτική μας πράξη δείχνει ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορούμε να αποτρέψουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα ήταν οξύμωρο για αυτό το θέμα να δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κατσίκης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει συντεταγμένα στις όποιες ενέργειες και πως μόνο ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει διαφοροποιήσει τη στάση του. Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν διαγραφές σε όσους διαφωνούν, απάντησε ότι αυτό δεν είναι δική του αρμοδιότητα, αλλά του Προέδρου των ΑΝΕΛ.

«Είμαστε ξεκάθαροι, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης δεν περνάει η Συμφωνία των Πρεσπών, μένει έωλη και αλίμονο στον επόμενο Πρωθυπουργό που θα κληθεί να την διαχειριστεί. Σκοπός μας είναι να εμποδίσουμε να κυρωθεί η Συμφωνία από τη Βουλή», κατέληξε λέγοντας ο κ. Κατσίκης.

Δείτε το βίντεο:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.