Quantcast
Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ξεκίνησε το πρόγραμμα της Άνγκελα Μέρκελ τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στην Αθήνα. Την Άνγκελα Μέρκελ συνόδευσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος αρνήθηκε να της κρατήσουν ομπρέλα, παρά τη βροχή που έπεφτε.


Στη συνέχεια έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στις 14:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι. Η κα. Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα η Γερμανίδα Καγκελάριος συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το βράδυ ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο “ΠΑΝΟΡΑΜΑ”, το οποίο βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα και τα νότια προάστια.


Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Πάγια θέση της Ελλάδας οι γερμανικές αποζημιώσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Κατά την υποδοχή της κ. Μέρκελ, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι ήδη από το 2016 διαλύθηκαν κάποιες παρανοήσεις για την αμετάκλητη απόφαση της Ελλάδας να παραμείνει στην ΕΕ. Έκτοτε ακολουθήσαμε την ευρωπαϊκή πορεία, κάνοντας πολλές θυσίες ακόμη και για λάθη που δεν μπορούσαν να μας αποδοθούν. Η Γερμανία και εσείς στηρίξατε την Ελλάδα και την έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό που κάνατε ήταν καλό και για τη Γερμανία και τόνωσε το δικό σας ηγετικό ευρωπαϊκό προφίλ. Ακόμη και τώρα στηρίζοντας την Ελλάδα, στηρίζετε τη συνοχή της ΕΕ και της Ευρωζώνης, είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφέρθηκε στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων λέγοντας ότι οι ελληνικές απαιτήσεις είναι νομικώς ενεργές και θα διευθετηθούν στα διεθνή δικαστήρια. Μίλησε ακόμη για την κρίσιμη συγκυρία των ευρωεκλογών καθώς κινδυνεύει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από φαινόμενα λαϊκισμού.

«Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ καλές. Οι συνομιλίες χθες με τον Πρωθυπουργό το απέδειξαν. Συζητήσατε όλα εκείνα που έπρεπε να συζητηθούν… Μένω μόνο στην πάγια θέση της Ελλάδας που σας είναι γνωστή σχετικά με το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα, που θεωρούμε εμείς οι Έλληνες ότι οι απαιτήσεις αυτές είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες και πρέπει να λυθούν στο αρμόδιο ευρωπαϊκό δικαστικό φόρουμ με βάση τον διεθνή και τον ευρωπαϊκό μας νομικό πολιτισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε τρεις πυλώνες.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:


Μέρκελ: Ελπίζουμε η οικονομική ανάπτυξη να έχει αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες- ΒΙΝΤΕΟ

Οι ελληνογερμανικές σχέσεις έχουν εξελιχθεί και είναι μεγάλο το ενδιαφέρον η Ελλάδα όχι μόνο να παραμείνει, αλλά να είναι και ισχυρό μέλος της ΕΕ, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόσθεσε ότι: “Χαιρόμαστε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα και ξεκινά μία νέα φάση που θα στηρίξουμε, σε οικονομικό επίπεδο. Ελπίζουμε η οικονομική ανάπτυξη να έχει αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες. Θα αντιμετωπίζουμε από κοινού τις προκλήσεις της Ευρώπης”.


Δείτε εδώ απευθείας την εικόνα


Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν λόγω της επίσκεψης Μέρκελ

Ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.Επίσης, σήμερα 10/01/2019 δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Μετρό των 16:57 και 17:27 από το σταθμό “Δουκίσσης Πλακεντίας” προς Αεροδρόμιο, καθώς επίσης και αυτά των 17:30 και 18:00 από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

Επίσης, λόγω της αναχώρησης της Καγκελαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15:27 και 15:57 από το σταθμό “Δουκίσσης Πλακεντίας” προς Αεροδρόμιο και των 16:00 και 16:30 από Αεροδρόμιο.

Στον Προαστιακό στο διάστημα 15:45-16:15 οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 θα τερματίζουν στο Κορωπί και οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 θα ξεκινούν από το Κορωπί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς η κυρία Μέρκελ αναμένεται να συζητήσει για το μέλλον της Ευρώπης με μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο Μαρούσι ενώ νωρίς το μεσημερί θα παρακαθίσει σε γεύμα με επιχειρηματίες


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.