Quantcast
Βέμπερ: Η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα - Τι λέει για τον Μητσοτάκη - enikonomia.gr
share

Βέμπερ: Η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα – Τι λέει για τον Μητσοτάκη

δημοσιεύτηκε:

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ απορρίπτει τα περί παρεμβάσεως της καγκελαρίου της Γερμανίας, ‘Ανγκελα Μέρκελ στην ελληνική πολιτική σκηνή, και τονίζει την αναγκαιότητα γνώσης εκ μέρους των Ευρωπαίων ηγετών της πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Τα Νέα”, ο κ. Βέμπερ επισημαίνει ότι, «Στη Γερμανία και σε άλλα μέρη της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, νομίζω, δεν γνωρίζουμε σε βάθος τις τεράστιες θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες απο την αρχή της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Σε ότι αφορά την ενδεχόμενη εκλογική ενίσχυση των λαϊκιστών και την διαμόρφωση ενός “νέου” τύπου Ευρωκοινοβουλίου ο κ. Βέμπερ τονίζει καταρχήν ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες «να έχουν φωνή στη λήψη των αποφάσεων», διαφορετικά «θα χάσουμε την υποστήριξη για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στο σύνολο του». Προσθέτει ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν θα συνεργαστεί με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που θέλουν την Ευρώπη καλύτερη και πιο δυνατή.

Ο κ. Βέμπερ αναφέρεται στις αντιθέσεις μεταξύ των «ακροδεξιών της ηπείρου», επισημαίνοντας «γνωρίζουν τι δε θέλουν, ωστόσο δεν μπορούν να χτίσουν κάτι όλοι μαζί».

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, αυτά τα κόμματα επιθυμούν να διαλύσουν την Ευρώπη. Είναι ανίκανα για συμβιβασμούς. Θέτουν το μέλλον των παιδιών μας σε κίνδυνο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν συμμερίζεται την ανησυχία για «αναταραχή που θα μπορούσε να επηρεάσει την ΕΕ» ενόψει της αποχώρησης της ‘Μέρκελ από την ηγεσία του κόμματός της, τονίζοντας την αφοσίωση της Καγκελαρίου στην ΕΕ και εξάροντας τον ρόλο της «στιβαρής ευρωπαϊκής της ηγεσίας» για «την ενότητά μας και την επιρροή μας στο διεθνές στερέωμα».

Ο κ. Βέμπερ υπογραμμίζει πως η Ελλάδα είναι για εκείνον μια ξεχωριστή χώρα, αναφέρεται στις στενές του σχέσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και στη βούληση και των δύο για «μια καλύτερη ΕΕ και την προετοιμασία ενός καλύτερου μέλλοντος για την Ελλάδα», καταλήγοντας στη συνέντευξή του «μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν γίνει πρωθυπουργός, θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.