Quantcast
Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Υπάρχει κίνδυνος και μείζον πρόβλημα ειδικά για την αξιοπιστία των βουλευτών του Ποταμιού - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Υπάρχει κίνδυνος και μείζον πρόβλημα ειδικά για την αξιοπιστία των βουλευτών του Ποταμιού

δημοσιεύτηκε:

“Υπάρχει κίνδυνος και μείζον πρόβλημα ειδικά για την αξιοπιστία και των βουλευτών του Ποταμιού, εγώ θέλω να ελπίζω ότι μέχρι το τέλος δεν θα καταλήξουν σε απόφαση αμφισβήτησης της δικής τους κρίσης και σε άλλους πολιτικούς χώρους” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Σας θυμίζω ότι όταν συζητήθηκε στο πολιτικό συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ η καταρχήν εκτίμηση τους για τη συμφωνία των Πρεσπών από τους πέντε παρόντες, οι τέσσερις μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχαν θετική εκτίμηση για τη συμφωνία. Η μόνη αρνητική ήταν η κ. Γεννηματά και ως αποτέλεσμα δεν ήταν να επανεξετάσει τη θέση της η κ. Γεννηματά αλλά να καταργήσει το όργανο” συμπλήρωσε.

“Πρέπει να συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ξεκαθαρίζω όμως ότι εφόσον έχει προηγηθεί, και κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει θετικά η ψήφος εμπιστοσύνης, τα δύο αυτά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά. Όποιος έχει πρόβλημα με την κυβέρνηση καταψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας δεν μεταφέρει και αλλάζει μάλιστα την δική του πολιτικά άποψη σε αυτό το κρίσιμο πολιτικό θέμα” τόνισε.


“Ο Πρωθυπουργός πήρε δύο σημαντικές αποφάσεις με υψηλό πολιτικό ρίσκο και για την ψήφο εμπιστοσύνης και για την συμφωνία των Πρεσπών. Η συμφωνία επί του πολιτικού περιεχομένου της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει προφορικά δοθεί από τους βουλευτές του Ποταμιού, έχουν πει ότι τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά και ο κ. Μαυρωτάς και ο κ. Θεοδωράκης. Η πολιτική τους υποστήριξη στα λόγια έχει δοθεί, αν δεν δοθεί και με την ψήφο τους αυτό δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση ή για τη συμφωνία, είναι πρόβλημα για την πολιτική αξιοπιστία των συγκεκριμένων” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.