Quantcast
Ο Ζάεφ δηλώνει έτοιμος να πάρει πρώτος το διαβατήριο της «Βόρειας Μακεδονίας» - enikonomia.gr
share

Ο Ζάεφ δηλώνει έτοιμος να πάρει πρώτος το διαβατήριο της «Βόρειας Μακεδονίας»

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει προκαταλήψεις και πιστεύει στις προοπτικές μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και στις δύο χώρες.

“Ίσως να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξει το διαβατήριό του με τη νέα ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Ήμουν ο πρώτος που φώναξε “Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Αυτό δεν είναι εύκολο για τον λαό μας, αλλά δίνει ελπίδα και προοπτική», δήλωσε ο Ζάεφ σε συνέντευξη στην τηλεόραση Alsat.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ζάεφ παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα και στα μέσα Φεβρουαρίου θα επικυρώσει το Πρωτόκολλο για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί σε ισχύ και ότι όλες οι συνταγματικές αλλαγές και η νέα ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα είναι σε χρήση.

Ο Ζάεφ αναμένει να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο το Πρωτόκολλο για το ΝΑΤΟ που θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Με το πέρας της ολοκλήρωσης της διαδικασίας τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, οι Πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας θα συναντηθούν στα Σκόπια ή στην Αθήνα για να επιβεβαιώσουν τα οφέλη της Συμφωνίας της Πρέσπας.

Πηγή ρεπορτάζ: ibna.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.